Közleményben tájékoztatják a lakosságot.

Sajnálatos módon az adathalászok nem fogynak ki az ötletekből, most éppen a véradó állomások nevében próbálnak meg adatokhoz hozzájutni, arra való hivatkozással, hogy az elmúlt 10 évre vonatkozó, a donorok adatait tartalmazó adatbázis elveszett.

Az Országos Vérellátó Szolgálat szeretné felhívni a lakosság figyelemét, hogy ilyen adatvesztés nem történt, a donoradatok hiánytalanul rendelkezésre állnak, a telefonos megkeresésektől teljes mértékben elhatárolódnak.

A szervezet a nyilvántartási kötelezettségeknek a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a biztonsági szempontokat maximálisan szem előtt tartva tesz eleget. Ez azt jelenti, hogy az adatok védelmét, megőrzését többszörösen duplikált nyilvántartásokkal, napi rendszerességű mentésekkel biztosítják.

Kifejezetten kérik, hogy akihez a fenti okokra való hivatkozással telefonos megkeresés érkezik az Országos Vérellátó Szolgálat nevében, semmiképpen ne adja meg személyes adatait és  az OVSz tájékoztatása mellett tegyen rendőrségi feljelentést!

Forrás: www.ovsz.hu