Kötelező látnivaló a tulipánok szerelmeseinek.

Több mint 7 millió virág várja, hogy teljes pompájában ragyogjon a látogatók örömére. Már csak néhány nap és megnyit a híres virágoskert, a hollandiai Keukenhof. Ebben az évben Keukenhof március 22. és május 13. között várja a virágok szerelmeseit!

Elsősorban tulipánjairól ismert az ország és a kert is, ami nem csoda, hiszen ebből a tavaszi virágból 800 fajtát csodálhatunk meg a 32 hektáros birtokon.

Az idei év témája a „Virágok romantikája” lesz. A meseszép kertecskék mellett minden nap virágbemutatókkal, ehhez kapcsolódó eseményekkel várják a látogatókat.

A történelmi parkot 1857-ben a romantika korában tervezték, a Keukenhof-i kastély díszkertjeként. 1950 óta milliónyi tulipánhagyma került elültetésre az évszázados bükkfák árnyékába, a tó köré, a kert egyéb részein. Nem csak tulipánok, de nárciszok, jácintok, egyéb tavaszi virágok is százszámra nyílnak itt. Idén ismét elkészül a több, mint 50 000 hagymásból álló mozaik is.

A birtokon sétálva különböző tematikájú kertekbe csöppenhetünk. A Történelmi Kert 400 év tulipántermesztését mutatja be, Cupido kertjében megállhatunk egy csókra a Csókkapunál, az Üdülőkertben pálmafák alatt üldögélhetünk, a Lázadók Kertjében mindent szabad, ami máshol tilos, a Teakertben csupa olyan növény nő, amelynek leveléből, virágjából teát készíthetünk.

Forrás: keukenhof.nl