2018 legkedvesebb konyhai dolgozóját keresik.

Jól tudjuk, hogy a gyerekek étvágyát nagyban befolyásolja a környezet, az, hogy hol és milyen körülmények között étkeznek, hogy megjegyzi-e a konyhásnéni, hogy ő nem kér reszelt sajtot a tésztára, hogy megdicsérik-e, ha megette a husit, és hogy kap-e pár kedves szót, miközben a levest mérik a tányérjába.

Éppen ezért az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) most az év kedvenc konyhásnénijét vagy konyhásbácsiját keresi. Szeretnék, ha több figyelem irányulna az étel készítésében, tálalásában részt vevő személyekre. Hiszen a kedves kiszolgálás is fontos szerepet játszik abban, hogy a gyerekek mennyire kedvelik a menzát, mennyire fogadják el a kínált ételeket. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet azoknak a munkájára, akik a közétkeztetés fontos láncszemeként nap, mint nap hatással vannak gyermekeink egészségére.

A pályázat az iskolás osztályokat, tanulókat is ösztönzi, hogy aktívan keressék a kapcsolatot az őket ellátó konyhai dolgozókkal. A tanulók kedvenc konyhás nénijükkel szelfit készíthetnek, amelyre szavazni lehet az OGYÉI közösségi oldalán. A legnépszerűbb konyhai dolgozók, valamint a részt vevő szerencsés osztályok egyaránt nyernek!

A részvételhez a gyerekeknek szelfit kell készíteniük kedvenc konyhásnénijükkel/bácsijukkal. Ehhez mellékelni kell pár sort, amiben leírják, hogy szerintük miért ő a legjobb fej. Az osztályfőnök segítségével kell beküldeni a pályázati anyagot, majd a feltöltött fotókat lehet lájkolni.

A legtöbb lájkot kapó konyhás néni vagy bácsi lesz az év konyhai dolgozója, munkáját egy díjjal ismeri el az OGYÉI. A játékban részt vevők közül pedig tíz osztály egy egynapos, az egészséges táplálkozással kapcsolatos érdekes, informatív osztálykiránduláson vehet részt!

Eredményhirdetés: 2018. május 15.

További információ: merokanal.hu