Napi mozi.

Az elmúlt egy évben számtalan új dolgot ismertünk meg, többek között olyan alkalmazásokat, amelyek mára a napjaink elengedhetetlen részét képezik. Aki korábban még sosem hallott például a Zoomról, az vélhetően már pontosan tudja, hogy azon keresztül lehet kapcsolatot tartani, beszélgetni, tanulni, értekezleten részt venni. A videóhívásoknak teret adó platform nem csak az emberek, de egyes állatok között is ismertté vált a pandémia idején.

Két cseh állatkert csimpánzai most Zoomon keresztül tartják a kapcsolatot. Szükségük van erre, hiszen a gondozók azon fáradoznak, hogy az elszigeteltség hosszú heteiben is némi ingert és társaságot biztosítsanak számukra.

Dingo, Babeta, Bonnie, Suzi, Chispi és Mat a Safari Park Dvur Kralove lakói hatalmas képernyőn keresztül kommunikálnak a Brno-i állatkertbeli rokonokkal.

A virtuális családegyesítés kezdetben nem tűnt sikersztorinak. Először ugyanis a képernyőt inkább fenyegető, védekező mozdulatokkal közelítették meg az emberszabású majmok. Azóta viszont megszokták a rendhagyó találkozásokat. Amikor feszült helyzeteket látnak, ugyanúgy felemelkednek és meredten nézik, mint amikor minket szögez oda a TV elé egy izgalmas sportesemény.

Miközben rokonaik mindennapi életét figyelik meg, a csimpánzok emberi viselkedést is mutatnak, például mogyorót rágcsálnak a mozizás alatt – ez mindenkinek ismerős lehet.

Az élő közvetítések az állatkert honlapján minden nap 8 és 4 óra között követhetőek, legalább a hónap végéig.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.