Szedd és posztolj!

Együttes szemétszedési kampányt hirdetett az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. Mindenkit arra biztatnak, hogy a természetet járva egy szemeteszsákban gyűjtse össze a hulladékot, majd az arról készült képeket posztolva másokat is a tevékenységre buzdítson.

A Tavaszi nagytakarítás keretében remélhetőleg sikerül egy kicsit megszabadítani az erdőket, mezőket az oda nem illő dolgoktól. Nem kell sokat gyalogolni ugyanis, hogy palackokkal, csokipapírokkal, alufóliagalacsinokkal találkozunk. Sokan úgy vélik, hogy egy lebomló almacsutka vagy narancshéj nem árt a természetnek, pedig könnyen odaszoktatják a vadállatokat a turistautak mellé, ezek a számukra ideálisnak nem mondható táplálékok.

A szemét elrondítja a tájat is. Viselkedjünk felelős túrázóként, csak a lábnyomunkat hagyjuk a természetben. A szemetünket pedig vigyük haza, akkor is, ha cipelnünk kell. Az erdőben található kukák ürítése nem rendszeres, ezért ha lehetőségünk van rá, vigyük hazáig a hulladékot, ne a túlcsordult kuka tetejére próbáljuk elhelyezni a zsebkendőnket.

A takarítás után ne feledjük a közösségi oldalakra feltenni a fotónkat az #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel, hogy barátaink is kedvet kapjanak! Legyünk büszkék arra, hogy az erdő tőlünk is tisztább lett!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szakács Gergő (@szakacsgergo) által megosztott bejegyzés

Amennyiben annyira sok szemetet találunk, hogy nem tudjuk elvinni, jelentsük be a HulladékRadar applikáció segítségével.