Fehérjeforrás.

A zöldhangyák évezredek óta fehérjeforrást jelentenek az ausztrál őslakosok számára. Állítólag ezek a kis neonszínű rovarok igen ízletesek, a modern konyhában azonban nem találkozunk velük. Nemrég egy Adelaide-ban működő élelmiszergyártó cég, a Something Wild különleges ötlettel állt elő: a hangyák természetes citrusos ízét használja fel tömény italában.

Számos díjat bezsebelt már az a termékük, amelyet a Adelaide Hills Distillery lepárlóüzemmel együtt készítettek el. A Boobiala (őshonos borókaféle) alapú gin készítésénél titkos összetevőket, többek közt lime-ot, tasmán borsot, szamócát is felhasználtak, az igazi unikumot azonban a maroknyi, az italban úszkáló zöld hangya jelenti.

A Green Ant Ginben fellelhető hangyák ugyan inkább dekorációs célt szolgálnak, a hatás állítólag mégis olyan, mint egy ízrobbanás a szájban, lime-ra és korianderre emlékeztető aromával, friss citrusos csengéssel.

Bár a zöld rovarok minden egyes üvegben inkább a látványt szolgálják, az igazán bátrak megpróbálhatják elrágcsálni őket a friss savas ízükért. A gyártó maga is azt reméli, hogy sokan a gin kortyolgatása közben szereznek bátorságot ahhoz, hogy megkóstolják a különleges hangyákat.

Az egyedülálló zöldhangyás gin 65 dollárért megvásárolható és állítólag nagyon népszerű a fogyasztók körében.

Forrás: www.odditycentral.com