Nem csak csokit adhatunk!

Az allergiás gyerekeknek ma már nem kell nélkülözniük az édességeket sem, hiszen a boltokban mindenféle allergiával élők számára kapható csoki, cukorka, keksz. De vajon eszünkbe jutott-e már, hogy ezek a gyerekek akkor is szeretnének nekik való meglepetést kapni, amikor azt éppen mástól fogadják el?

Az USA-ban nagy népszerűségnek örvend Halloween idején a környékbeli házak felkeresése, édességgyűjtés céljából (nálunk is egyre több helyen vezetik be a szokást iskolai osztályok, barátok kerekednek fel este). Ilyenkor nagyon jól jön, ha az allergiás gyerekeket allergénmentes csokival, cukorral, vagy nem élelmiszerrel várjuk, és mindezt jelezzük is, egy türkizszínű tök formájában, amit a bejárathoz teszünk.

A türkiz szín azt jelenti: itt készülnek az allergiások fogadására.

Az ötlet gazdája egyébként egy kétgyerekes édesanya volt, Becky Basalone két fiából az egyik komoly allergiával, a másik többféle ételintoleranciával küzd.

Az ő fejéből pattant ki a gondolat, hogy miként lehetne a Halloweent biztonságosabbá tenné az allergiás gyermekek számára. A kockázatok elkerülése végett azt is szorgalmazta, hogy ne édességeket, hanem apróbb játékokat, kis kincseket kínáljanak inkább az allergiás gyerekeknek.

2014-ben aztán egy nemzetközi kampány szerveződött az ötlet köré, azt propagálva, hogy fontos, hogy minden gyerek részt vehessen a hagyományban, senki ne maradjon ki. Azóta már térképen is jelezhetjük, ha türkizben várjuk a gyerekeket, és Kanadát, Nagy-Britanniát is elérte a mozgalom. Valami hasonlóban nálunk is lehetne gondolkodni, például a húsvéti csokitojások kapcsán…

Forrás: www.housebeautiful.com