Jóval több, mint zöld gyümölcs.
Manapság nem számít kuriózumnak az avokádó: ott van minden zöldségesnél, és minden bolt polcán. A legtöbben a guacamole alapjaként ismerik, pedig ennél sokkal több rejlik benne!
1. A végső vajpótló
Sütésnél próbáld ki, hogy a szükséges vaj felét (de ne az egészet) avokádópürével helyettesíted. Isteni, krémes, alacsonyabb kalóriájú sütiket fogsz kapni!
Fotó: Getty
2. Létezik egyszerű módja a szeletelésnek, ujjlevágás nélkül is
Tedd a félbevágott avokádót a húsos felével lefelé a deszkára, szeleteld fel, majd húzd le a szeletekről a héjat.
Fotó: Getty Images
3. Még egy szeletelési trükk
Lehet, hogy még sosem jutott eszedbe, de keresztben is felvághatod, nem csak hosszában. Ha a magod ügyesen kikerülöd, akkor cuki, gyűrű alakú szeleteket kapsz.
Fotó: PALEO THUG LIFE
4. Van egy egyszerű módja annak, hogy megtudd, érett-e már a gyümölcs
A legjobb, ha leszeded a szárát, és megnézed, alatta milyen színű a gyümölcs. Ha barna, akkor már nem túl friss, de ha zöld, akkor éppen időben vagy!
Fotó: MARK RALSTON
5. Pillanatok alatt megérlelhetsz egy avokádót
Tekerd szorosan fóliába, tedd egy sütőpapírra és süsd 100 ◦C-on 10-15 percig.
Fotó: LINDSAY FUNSTON
6. Már rendelhetsz logós, céges avokádót is
Nem vicc, egy San Franciscó-i cég már bármilyen grafikát elkészít az avokádó héjára, akár esküvői ültetőkártya, céges ajándék is lehet így belőle.
Fotó: CUSTOM AVOCADOS
7. Nem, a mag NEM ehető
Néhány éve különféle ajánlások keringtek a neten, hogy miként vágjuk darabokra, majd daráljuk meg az avokádó magját. Az őrületnek egy közlemény vetett véget, mely leszögezte, hogy nincs tápértéke a magnak, nem egészséges, nem evésre való, felesleges butaság ezzel bíbelődni.
Fotó: Getty
8. Csökkenti az egészségtelen koleszterin szintjét
A napi egy avokádó áldásos hatását ezügyben tanulmányok is alátámasztják.
Fotó: TINA RUPP
9. Lefagyasztható!
Eltehetjük a fagyasztóba félbe vágva, héjastól, zárható tasakban. Felengedés után salátába vagy smoothie-ba használható. Pürésítve pedig egy kis citromlével mehet a mélyhűtőbe, finom guacamole lehet majd belőle.
Fotó: ISTOCKPHOTO
10. Egész étterem épül a zöld gyümölcsre
A Brooklynban található Avocaderia nevű étteremben minden kapható, ami avokádós.
Fotó: Instagram/Avocaderia
11. Változatos módon elkészíthető
Párolva, sütve, buciként, kenőkrémhez, sőt akár fagyiként is. Nyammi!
Fotó: Chelsea Lupkin
Forrás. CountryLiving