Futballtörténelem a polcokon.

Rodrigo Romero Saldivar 2006-ban kezdett a labdákat gyűjteni. A mexikói Puebla városában élő férfi akkor a Németországban rendezett világbajnokságon vett részt nézőként és ott vette meg az első labdáját. Így a barátaival tudtak focizni a meccsek közti időben.

Ezt követően a kollekció bővülni kezdett, Mexikó üzleteit járva újabb és újabb darabokat vett. Később már online is rendelt bőrbogyókat és csatlakozott különféle labdás közösségekhez is.

Az elképesztő gyűjteményben igazi különlegességeket is találunk. Itt vannak a világbajnokságok labdái egészen 1930-tól és a Bajnokok Ligáján használt bőrbogyók is. Akadnak kuriózumok, például dedikált vagy speciális alkalmakra készült labdák. A különböző országok gyűjteménye is impozáns, többek között Magyarországról származó labdát is láthatunk a polcon.

Saldivar azt reméli, hogy a világcsúcsa most mások számára is inspirációt jelenthet. Reményei szerint meg tudta mutatni, hogy bármit el lehet érni, ha vágyunk rá és teszünk érte. Neki sem a szerencsével pottyantak az ölébe a labdák, hanem sokat dolgozott értük és kitartóan kutatta fel a különböző modelleket.

Forrás: www.upi.com