Játékos biztonság.

Tündéri ötlet: két amerikai tanár úgy döntött, hogy járvány ide vagy oda, a kis elsősök vidáman fogják kezdeni az iskolát. Ezért napokig dolgoztak azon, hogy átalakítsák a padokat minidzsipekké, így segítve a távolságtartást az osztályteremben.

A tanulók így örömmel indítják az évet annak ellenére, hogy ez a tanév senkinek sem lesz könnyű. Hiszen ajánlatos betartani a távolságot, sok helyen maszkot kell hordani, rendszeresen fertőtlenítünk, és nehéz azt is megszokni, hogy ne menjünk közel a barátainkhoz.

A biztatás és a játékosság becsempészése azonban nagyon sokat jelent.

Ha saját rendszámtáblás, színes autók sorakoznak az osztályteremben, akkor biztosan kevésbé stresszesek és frusztrálók a fura mindennapok.

Patricia Dovi és Kim Martin, akik a floridai St. Barnabas Episcopal School-ban várták az elsőseiket, pontosan tudták ezt. Ezért dolgoztak már napokkal a tanévnyitó előtt, a padokat járgánnyá alakították, ellátták őket plasztik védőfallal és mindenféle színes kellékkel is.

Dovi és Martin az ötletet Jennifer Birch Pierson texasi tanártól vették, aki hasonló asztalokat készített. Dovi – aki egyébként egy valódi dzsip tulajdonosa – azonnal eldöntötte, hogy megalkotja a saját verzióját is az osztályában. A barátok és a családtagok is sokat segítettek a két tanárnak, hogy minden időben elkészüljön és várja a gyerekeket.

Ezekben a nehéz időkben különösen fontosak az ilyen kreatív ötletek, sokkal könnyebb így túljutni az akadályokon!

Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a gyerekek a terembe belépve nem frusztrációt, félelmet éreztek, hanem hatalmas boldogságot a saját dzsipjük láttán.

Amerikában már augusztus 26-án megkezdődött a tanítás, így a tanulók már birtokba is vették a járgányokat. A tanárok beszámolója szerint hihetetlenül izgatottak voltak, amikor meglátták, hogy hol fognak tanulni. Bár sok munka volt tető alá hozni a projektet, bőven megérte a fáradságot. Ráadásul még biztonságosabb is a környezet így, mint egy “sima” osztályteremben.

Forrás: mymodernmet.com