Részeg látomás.

1899 óta él letartóztatás alatt a pakisztáni Peshawar Leláncolt Fája. Történt ugyanis, hogy egy brit hivatalnok olyan részeg volt, hogy azt érezte, móresre kell tanítania a szökni készülő matuzsálemet.

125 évvel ezelőtt James Squid olyan ittas volt, hogy bizarr tettre ragadtatta magát. A határmenti Landi Kotalban azt állította, hogy a fa megpróbált elszaladni előle, amikor megközelítette, ezért elrendelte, hogy láncolják le a növényt, azaz tartóztassák le, nehogy elszökhessen.

Azóta rajta vannak szegény fán a láncok és még egy tábla is elmeséli az arra járóknak, hogy pontosan mi történt.

Le vagyok tartóztatva” – hirdeti a felirat. „Egy este egy brit tiszt, erősen ittasan úgy vélte, hogy elmozdulok az eredeti helyemről és utasította az őrmestert, hogy tartóztasson le. Azóta letartóztatás alatt állok.”

Az utazók mókásnak találják a rabosított fát, a helyiek azonban a brit elnyomás szimbólumát látják benne, szerintük ezzel a britek azt sugallták a törzsek felé, hogy minden ellenállást hasonlóképpen torolnak meg. Ellentmondásos múltja ellenére a Peshawar Leláncolt Fájának fontossága megkérdőjelezhetetlen, rengeteg turistát vonz a területre.

Forrás: www.odditycentral.com