Ők azok, akik nem tudták, hogy lehetetlen, így egyszerűen megcsinálták.

Neki könnyű, burokban született – mondjuk azokra, akik jó körülmények közé, gyönyörűnek, okosnak, kreatívnak születnek. Na de mit mondanánk azokra, akik éppen óriási hátrányból indulva, vagy hatalmas tragédián túljutva lettek sikeresek? Nekik aztán nem volt könnyű, mégis megcsinálták!

Nick Vujicic

Nick Vujicic

Ma már világszerte ismert a kéz és láb nélkül élő Nick, aki egészen elképesztő optimizmussal és derűvel éli életét. Kell e több bizonyíték arra, hogy még a legnehezebb helyzetből is győztesen lehet kikerülni? Nick golfozik, szörfözik, körbeutazza a világot, motivációs előadásokat tart, és két gyermek boldog édesapja. Nem volt ez mindig így, sokáig értelmetlennek látta életét, és 10 évesen a kádba akarta fojtaná magát. Szerencsére később hatalmas lelkierővel talpra állt, és ma már az ő története ad reményt a tömegeknek. Nick humora is fantasztikus, ha gyerekek állítják meg, hogy megkérdezzék, miért hiányoznak a végtagjai, azt szokta felelni, hogy a dohányzás miatt.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone

Itt a helye Sylevester Stallone-nak, és nemcsak azért, mert nem éppen a legelőnyösebb külsővel vált nagy színésszé. Egy születésnél történt baleset miatt a feje megsérült, és az arcának bal oldala részlegesen lebénult.  Emiatt az ajkai furán állnak, és a beszéde is nehezen érthető. Na de Sly-t kemény a fából faragták, először sportolni kezdett, majd a színészkedéssel kacérkodott, és amikor a forgatókönyvét megvette két producer, a huhogók ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy ő játssza el a főszerepet. Stallone Rocky Balboa-ként jutott a csúcsra, és ami még ennél is elképesztőbb, hogy 39 évvel később ugyanazzal a karakterrel ismét ott volt az Oscar jelöltek között.

Chantelle Brown Young

Chantelle

Chantelle újraalkotta a női szépség fogalmát, vagy inkább megmutatta nekünk, hogy a szép nem feltétlenül tökéletes. Sőt! Ez a gyönyörű lány vitiligoban szenved, ami pigmenthiányos bőrt eredményez, ám neki sikerült a hátrányból előnyt kovácsolnia, és napjaink egyik legkülönlegesebb modelljévé válnia. Az élet persze nem tündérmese, Chantelle-t is sokat csúfolták gyerekkorában, így kamaszkorában ő is az öngyilkossági kísérletig jutott. Azt, hogy azóta teljes és boldog életet él, egyedül magának és hatalmas akaraterejének köszönheti!

Személyes kedvencünk: Bálint György (Bálint gazda)

Bálint György

Az már önmagában elképesztő, hogy Gyuri bácsi, azaz Bálint gazda még túl a 96-dik életévén is előadásokat tart, honlapot működtet és különböző csatornákon szaktanácsokkal látja el a hazai hobbikertészeket. Bár jómódú családból indult, 1942-ben koncentrációs táborba került, és mire 3 év múlva hazatérhetett, egyetlen testvérét kivéve az egész családját lemészárolták. A magára maradt fiú szembesült azzal is, hogy a családi földeket elvették. Bálint gazda alulról indulva végigjárta a mezőgazdasági ranglétrát, kitartó szorgalommal, rendíthetetlen életszeretettel és derűvel lett egy ország Gyuri bácsija. Honlapja: www.balintgazda.hu