Csempészd a bodzát a salátákra!

A vinaigrette egyfajta dresszing, amivel nyakon önthetjük a salátákat. Tavasszal pedig amikor nyílik a bodza virágja, érdemes kipróbálni a bodzás változatot!

Hozzávalók:

  • ½ bögre bodzaszirup (természetesen legjobb a házilag készített)
  • ½ bögre extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérboros ecet (almaecet is használható, a jó minőség a fontos)
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál méz

Az elkészítése 5 percet vesz igénybe:

minden hozzávalót beleteszünk egy csavaros tetejű befőttesüvegbe, rátekerjük a kupakot és jól összerázzuk, míg krémes eleggyé nem áll össze.

Öntsük azonnal bébilevelekre, salátára, esetleg frissen sült újkrumplira.

Fotó: Prose

Forrás: Food.com