Élet négy keréken.

Ki ne álmodozna arról, hogy összepakolja a holmiját, mindent hátrahagy és elindul egy világ körüli útra? A Harteau család nem csak álmodozott róla, hanem valóra is váltotta az álmait.

https://www.instagram.com/p/BYOQQBGFkGU/

Adam és Emily Harteau 2012 októberében Colette nevű babájukkal együtt gondoltak egy nagyot, otthagyták kaliforniai otthonukat, bepakoltak mindent egy 1990-es VW Westfalia-ba és nekivágtak Dél-Amerikának. Az volt a tervük, hogy egészen Tűzföldig mennek, a kontinens legdélibb csücskéig, és egy év múlva visszatérnek. Azonban ahogy azt a honlapjukon (Our Open Road) elmesélték, 5 hónap múlva úgy érezték, hogy inkább az ismeretlen jövőt és a lassú utazást választják. Azaz, másként szólva meghosszabbították az utazásukat, bizonytalan időre.

https://www.instagram.com/p/BZYwJAEFU4c/

Hogyan engedhették meg maguknak ezt a luxust? Nem, nincs náluk az aranytojást tojó tyúk, és nincsenek jól fialó befektetéseik sem. Ezt a fajta életet abból a szerény jövedelemből fedezik, ami az online bazárjukból és más kreatív projektekből származik. Adam ugyanis művész, akit az utazások inspirálnak, ezek nyomán készülnek fotói, festményei, rajzai.

https://www.instagram.com/p/BZCF9SXFMaR/

https://www.instagram.com/p/BW3TlU3FgT-/

2014 júniusában megszületett a második kislányuk. Sierra Santa Catarina-ban, Brazíliában látta meg a napvilágot, így brazil-amerikai kettős állampolgár lett. Két hónappal a születése után a négytagúra bővült család már ismét úton volt.

A család a kisbuszban aludt, így a szállásra gyakorlatilag nem költöttek. Általában a kempingezésért sem kellett fizetniük. Sokszor ették azt, amit találtak: kókuszdiót, maracuját, vagy útmenti árusoknál, helyi termelőknél vásároltak olcsón.

https://www.instagram.com/p/BYo5k3TlGlg/

A járgány két ággyal felszerelt, de van egy kis tűzhelyük, egy hűtőjük és egy apró mosogatójuk is. Természetesen felmerül a kérdés, hogy miként intézték a tisztálkodást. Mivel WC és zuhanyzó nincs a kocsiban, így gyakran „öntözték meg a fákat”, a mosakodáshoz pedig egy napelemes zuhanyzószerűséget használtak.

Az otthonként funkcionáló kisbusz valóban nagyon otthonos, kényelmes. Emily üléshuzatokat és függönyöket készített, Adam pedig szekrényeket gyártott, és arról is gondoskodott, hogy mindig legyen áram a hűtő, a kamera és a laptop működéséhez.

A képeket nézve láthatjuk, hogy az idejük nagy részében csodálatos helyeken jártak, tengerparton lazítottak, helyiekkel ismerkedtek. Persze az élet nem csak móka és kacagás: arról is beszámoltak, amikor a kocsi motorja megadta magát Brazília közepén.

https://www.instagram.com/p/BY_FAd4FcaT/

https://www.instagram.com/p/BWz44UclqPO/

Ne feledkezzünk meg arról se, hogy a család szinte a nap minden percét együtt, összezárva töltötte. El tudod képzelni, hogy ez milyen nehézségekkel is járhatott? Persze a felnőttek néha egymagukban is útra keltek, különböző okok miatt.

https://www.instagram.com/p/BY01bUJl1rC/

5 év vándorlás után a Harteau család most visszatért az Egyesült Államokba, egészen pontosan Kaliforniába 18 hónapra, hogy lássák a családtagjaikat, rokonaikat, barátaikat, és együtt töltsenek velük némi időt, a gyerekek pedig kialakíthassák a kapcsolatukat a szeretteikkel.

Amíg úton voltak, Skype-on keresztül tartották a kapcsolatot a családtagokkal, barátokkal.  Ez persze nem ugyanaz, mint körülülni az asztalt a szeretteiddel, megölelni őket, vagy kávézgatni, miközben a gyerekek eljátszanak a másik szobában. 2018-ban ezért a család egy új fejezetet nyit. Továbbra is posztolnak majd fotókat és történeteket Dél-Amerikáról a honlapjukon és a közösségi médiában.

https://www.instagram.com/p/BZgSiVkF7Bc/

Forrás: www.mnn.com