Testvéri szeretet.

Bár ikrek, mégis 75 cm-nyi különbség van köztük: cseppet sem szokványos párost alkot Yoshie és Michie Kikuchi. A Japánban élő ikerpár mostantól a ’legnagyobb magasságbeli különbség az élő, nem egypetéjű nőikrek között’ Guinness-rekord tartója.

Yoshie magassága 162.5 cm, Michie viszont 87.5 cm-esre nőtt. A lányok 1989.október 15-én születtek, két külön petesejt mesterséges megtermékenyítéséből. Michie állapotának diagnózisa: gerinc epifízis diszplázia, ez a csontrendellenesség megakadályozza a növekedést.

Michie a szülőkkel lakik egy házban, ami egyben egy templom is (édesapja a vezető lelkész). A lány segít a szentély működtetésében. Yoshie már elköltözött otthonról, maga is édesanya, de rengeteg időt tölt a testvérével és a szülőkkel is.

Michie korábban meglehetősen befelé forduló, introvertált személyiség volt, főként azért, mert a külseje miatt nem volt önbizalma. Amikor azonban tudomást szerzett a világ legalacsonyabb emberéről, megváltozott a gondolkodása. Miután a történetét elolvasta, arra gondolt, hogy neki is járhatna egy rekord. Egészen sokkolta, hogy valaki az apró termetét büszkén vállalja, miközben ő feszeng.

Michie azonban ahhoz túl magas, hogy a legalacsonyabb nő legyen a világon, de felfedezte, hogy a testvére és közte lévő magasságbeli eltérés extrém különleges. Igaza volt, a felfedezés Guinness-rekordot ért. A hitelesítés során háromszor mérték meg az ikreket egy nap alatt: reggel, ebédidőben és este, rendkívüli pontossággal.

Michie élete persze nem egyszerű, tele van kényelmetlenségekkel, már egy kézmosás is kihívás, olyan magasan vannak a csapok és a beszélgetésekből is csak foszlányokat tud elcsípni, hiába állnak mellette. A lány szabadidejében szívesen készít csipkéket és játszik videójátékokkal.

Noha ikrek, elmondásuk szerint egymás ellentétei. Michie szereti a rózsaszín ruhákat, nővére a sötétebbekért rajong. Michie könnyen sírva fakad, Yoshie viszont hamar dühbe gurul. Mindezek ellenére nagyon jó testvérek. Amikor kisebb korában Michie-t az iskolában piszkálták, mindig számíthatott a nővérére, aki azonnal a védelmére sietett.

A Guinness rekorderek másokat is biztatni szeretnének, olyanokat, akik megváltozott állapottal, különféle fogyatékosságokkal élnek. Azt üzenik, hogy úgy is lehetünk boldogok, ha nem a szokványos méretekkel rendelkezünk.

Forrás és képek: www.guinnessworldrecords.com