Szupermami.

A becslések szerint 1961-ben látta meg a napvilágot Bella, a szumátrai orángután. 1964-ben a vadonból gyűjtötték be és azóta Németországban, a Hagenbeck Zoo-ban (Hamburgban) él. Az állatkerti gondozók szerint remek állapotnak örvend.

Most a 63 születésnapján egy tortát kapott, amit puhára főzött rizsből és különféle gyümölcsökből készítettek neki. A finomságot Beranival, az egyik fogadott fiával osztotta meg.

A vadonban az orángutánok átlagos élettartama 35-40 év, ami fogságban akár 50 évre is nőhet.

Bella már 2021-ben a legidősebb orángutánná vált, miután Inji, a nőstény szumátrai orángután egy amerikai állatkertben elhunyt.

Bella gondozói szerint őszinte, kíváncsi, intelligens, szerető és sosem agresszív. Élete során 6 gyermeke született, de mellettük 4 másikat örökbefogadott és nevelt, emiatt pedig szuperanyunak becézik.

Bellának mára már csak kevés foga maradt, így a kedvenc étele a kása lett, amit Maggi fűszerrel ízesítenek vagy pedig mézzel édesítenek. A majom nagyon szereti a puha zöldségeket, gyümölcsöket is.

Bella nem az egyetlen öreg emberszabású majom Németországban, a legidősebb élő gorilla, Fatou épp a napokban ünnepelte a 67. születésnapját. Fatou 1959-ben került fogságba, egy hajón érkezett Franciaországba egy tengerésszel, aki az állattal fizetett egy étteremben. Fatou ezt követően került a berlini állatkertbe, ahol azóta is él.

Forrás: www.guinnessworldrecords.com