Művészet a szántóföldeken.

Lionel Messi óriási rajongótábort tudhat magáénak az egész világon, de a legnagyobb hívei szülőhazájában, Argentínában vannak. Az ország ikonja, elsőszámú sztárja, futball legenda: nehéz jelzőket találni rá, különösen amióta a hőn áhított világbajnoki címet is bezsebelte.

A szurkolók hittek benne, hogy 2022-ben végre tényleg felér a csúcsra a sokak által minden idők legnagyobb futballistájának tartott fenomén.

Voltak, akik már előre ünnepelték, annyira biztosak voltak a sikerben. 20 argentin gazda például Messi képmását örökítette meg a szántóföldön, nem sokkal a VB kezdőrúgása előtt.

Carlos Faricelli mezőgazdasági mérnök ötlete volt, hogy egy kódot készít, mert így kívánt tisztelegni a focista előtt. Az elkészült kódot, amit a vetőgép használ, később ingyenessé tette a többi gazda számára is és azóta több mint 20 farmer csatlakozott a projekthez.

A gazdák egyébként nem is kockázatot vállaltak az akcióval, mivel épp az aszályos, száraz időszak közepén készítették el Messi portrékat. A projekt mégis sikerült, ahogy a kukorica nőni kezdett, a labdarúgó képmása láthatóvá vált a szántóföldön.

A mezőgazdasági mérnök elmondása szerint egy speciális algoritmusnak köszönhetően a vetőgép pontosan tudja, hogy mennyi magot kell m²-enként vetni és azok pontos helyét is meg tudja határozni. Ennek segítségével Messi arcának kontrasztjai jól láthatóvá válnak.

A növények szárba szökkenése után drónról vagy légi felvételek segítségével jól látható a világsztár arcképe. Ahol a kukoricák közelebb vannak egymáshoz és a talaj kevésbé látható, sokkal intenzívebb zöld a terület, mint ahol távolabb kerültek a tövek.

Forrás: www.odditycentral.com