Viking ősök.

Tjørnuvík egy parányi település a lenyűgöző Feröer-szigetek legnagyobbikának, Streymoy szigetének északi csücskében. Az ’ezer és egy vízesés’ városaként emlegetett település egy meredek völgyben fekszik. A városkából egyetlen más szomszédos település sem látszik és csupán egy út vezet ide. Mindössze 30 házat találunk itt, a legtöbbet a part mentén. Az itt élő alig 70 ember mezőgazdasággal, halászattal, turizmussal foglalkozik.

Tjørnuvíkot a világ egyik legelszigeteltebb, legmagányosabb településének tartják.

A völgyben viking sírokra bukkantak, ami azt bizonyítja, hogy a terület már azóta lakott volt, hogy az első vikingek partra szálltak a szigeten. Azaz Tjørnuvík az egyik legrégebbi település a Feröer-szigeteken.

A partról jól látható a ‘Risin og Kellingin’ sziklaformáció (Az Óriás és a Boszorkány), akik a legenda szerint megpróbálták a Feröer-szigeteket Izlandra vonszolni. Különös módon épp a település távoli, elszigetelt fekvése vonzza a turistákat. A part fekete homokjában élmény sétálni és sokan szörföznek a hullámokon is. A gyeptetős házak egyedülálló látványt nyújtanak, ahogy a lejtőkön legelésző birkák is.

A településnek saját temploma van. A körülötte emelkedő hegyek magassága miatt a legtöbb napon az ég úgy fest, mintha a városka felett lógna. Télen a Nap korongja nem emelkedik a hegyek fölé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

V|G-Viaxeiros Galegos (@viaxeiros_galegos) által megosztott bejegyzés

Forrás: themindcircle.com