Virágözön a hegyek között.

A tulipán az egyik legnépszerűbb tavaszi virág, sokféle színben, mintázatban létezik. A fajok nagy része Közép-Ázsiában él vadon, de akadnak Európában honos fajok is.

Nem csak a tulipánhagymák, hanem a tulipánok rajongói is várják a tavaszt, amikor szirmaikat bontva a virágok élénk színeket hoznak a kertekbe.

Várhatóan 2024 áprilisától megnyitja kapuit a TulipGarden Dunakanyar, ahol 70 000 tulipán színkavalkádja között tölthetik a hétvégéket az érdeklődők. A virágokat pedig nem csak megcsodálni, hanem leszedni és hazavinni is szabad.

A kertben idén a 81 fajta tulipán mellett jácint és nárcisz különlegességek is helyet kaptak.

A nyitás időjárás függvénye, a tervek szerint áprilisra várható. Ezt megelőzően előkészületi munkák miatt a kert zárva tart. Érdemes a követni a TulipGarden Dunakanyar Facebook oldalát, hiszen a szervezők ott osztanak meg elsőként minden fontos információt a látogatási lehetőségekkel, szürettel kapcsolatosan.

A virágszedéshez szükséges eszközök:

Metszőollót és kosarat a szervezők limitált mennyiségben tudnak biztosítani. Mivel azonban a rendelkezésre álló készlet véges, arra kérik a látogatókat, hogy aki teheti, hozzon magával virágszedéshez szükséges eszközöket.

A TulipGarden Dunakanyar Vác és Kosd között, Cselőtepuszta határában található. Budapest irányából az M0-ás majd az M2-es autóútról, Szentendréről kompon át, Heves megyéből Aszód irányába, Nógrád vagy akár más megyéből, sőt Szlovákiából is könnyedén felkereshető. Tömegközlekedéssel érkezők Vácról busszal utazhatnak Kosd irányába Cselőtepuszta megállóig, ahonnan rövid, 200 méternyi sétával a tanyavilág felé vezető betonos bekötőút irányába elérik a kertet.

A terület babakocsival is bejárható, valamint szívesen fogadják a négylábú kedvenceket is.

A virágokon túl kézműves termékek vására is helyet kapott, ahol lekvárok, szörpök, különféle bogyós gyümölcsök, házi kézműves sajtok, szappanok közül válogathatunk.

A helyszínen készpénzes és kártyás fizetésre egyaránt lesz lehetőség.

Nyitva tartás: áprilistól – az időjárás függvényében – péntek-szombat-vasárnap 9:00 és 17:00 óra között.

Facebook: www.facebook.com/tulipgardendunakanyar

Telefon: 06303519084