Együtt a kedvenc zöldségeid.
Az olasz giardiniera, azaz „kertész savanyúság” tökéletes egyvelege a nyár ízeinek, ízletes zöldségmix, amely leginkább a csalamádénkhoz hasonlatos.
Fotó: www.taketwotapas.com
Készítsd el ezt az egyszerű receptet Te is!
Hozzávalók:
- 3 serrano parika, vékonyan szeletelve (ez egy csípős paprika, más csípős fajtát is használhatsz)
- 1 kaliforniai paprika, kockára vágva
- 2 szárzeller, kockára vágva
- 1 bögre sárgarépa, meghámozva és kockára vágva
- 2 1/2 bögre karfiol, kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva vagy összenyomva
- 1/2 bögre só
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék (ez bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring, zsálya és majoránna keveréke)
- 1 teáskanál pirospaprika pehely
- 1/2 teáskanál zellermag
- 1/2 evőkanál egész feketebors
- 1 1/2 csésze fehérecet
- 1 1/2 bögre olívaolaj
Elkészítés:
Keverd össze a zöldségeket, és tedd őket egy üvegtálba. Szórd meg a sóval az egészet. Öntsél rá annyi vizet, hogy ellepje a sós zöldségeket, majd jól keverd el az egészet. Fedd le és tedd be a hűtőbe min. 12 órára.
Miután letelt az idő, öntsd le a vizet, és mosd át a zöldségeket, majd tedd őket egy tiszta üvegedénybe. Add hozzá a fűszereket!
Egy külön tálban keverd össze az olajat és az ecetet. Ezt a keveréket öntsd a zöldségekre!
Fotó: www.taketwotapas.com
Keverd össze most az egészet, vagy fedd le az üveget és fordítsd meg néhányszor, hogy az ízek elegyedjenek. Fedd le szorosan és tedd be a hűtőbe 48 órára.
Fotó: www.taketwotapas.com
Néhány hétig áll el (ha csak előtte fel nem falod).
Forrás: www.adishofdailylife.com