Így még finomabb lesz, mint ahogy megszoktad!
A főtt kukorica a nyár klasszikusa. Legyen a grill kukorica az új főtt kukorica! Parázson, sütőben, grillen… mindegy, csak süljön! Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni attól függően, hogy melyik módszert választjuk az elkészítéshez.
Ha parázson szeretnénk sütni, nagyon fontos a megfelelő hőmérséklet, és persze az alufólia. Ha túl forró a környezet, a kukorica széle könnyen megég, de a belseje nyers marad. Tábortűznél például tegyük a parázs szélére, inkább legyünk türelmesek!
Ha grillen sütünk, a titok, hogy hagyjuk a kukoricát a héjában. Nagyjából 20-30 percig kell forgatni, akkor lesz tökéletes mikor már minden oldalán megfeketedett a héj.
Sütőben is készíthetünk sült kukoricát, ha másképp nincs rá lehetőségünk. Hámozzuk meg, ízlés szerint ízesítsük ( vajat és sót mindenképp ajánlunk!), majd egyenként fóliázzuk be őket. 20-25 percig süssük 200 fokon, majd utána fólia nélkül még pár percig.
Ugye, hogy isteni?