Ha Spanyolország, akkor gasztronómia, ha gasztronómia, akkor tapasok!

A spanyol konyha egyik legjellegzetesebb étele a tapas. Tulajdonképpen bármiből lehet tapas, a bárokban italok, borok mellé szolgálják fel ezeket az apróra vágott, kísérő falatkákat. A tálkákba kerülhet sonka, kolbász, olívabogyó, de kis szendvics, húsétel, sajt, tengeri herkenytű is.

Három személyes kedvencünket mutatjuk be, amelyeket bármikor szívesen látunk. Akár meccsnézés közben is jöhetnek!

  1. Pulpo a la gallega (polip galíciai módra)

Természetesen a spanyol konyhában rengeteg tengeri finomság kap helyet, hiszen szinte körbeöleli a víz az országot. Ez a Galíciából, az ország északnyugati részéről származó recept előbb megfőzi a polipot, majd darabokra vágja és pirospaprikával fűszerezi. Isteni!

tapas

  1. Pimiento padron (sültpaprika tengeri sóval)

Ehhez a pofonegyszerű tapashoz padron paprikát használnak. Ezt a kicsi, zöld, spanyol paprikafajtát olajon fonnyasztják, majd durva tengeri sóval hintik meg.

tapas

  1. Chorizo al vino tinto (kolbász vörösborban sütve)

A chorizo egy jellegzetes spanyol kolbászféle, amely hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, de nem azonos vele. Rengeteg változata létezik, ehhez a tapashoz karikákra vágják, és vörösborban sütik nagyon finomra!

tapas