Barkácsórák.

A karantén mindenkit felkészületlenül ért tavasszal, a legtöbben egészen új helyzetben találták magukat. Jól hangzott, hogy otthon kell maradni, de hamarosan kiderült, hogy ez nem csupa móka és kacagás. Egy idő után egyhangúvá váltak a napok, nehéz volt társaság, család nélkül, bezárva tölteni a heteket.

Volt, aki ebben az időszakban új kihívást keresett, megtanult valamit, amit addig nem tudott. Közéjük tartozik a 12 éves, Kentben élő Bea is, aki édesanyja, Susie Levache segítségével fogott bele a lakás felújításába. Susie már szakértője volt a DIY barkácsolásnak, hasznos útmutatóval szolgált a tinédzser számára. A lakás a karantén végére nagyon kevés pénzből szinte teljesen átalakult, festés, újrahasznosítás, barkácsolás segítségével.

Némi új fazon az anya dolgozószobájára is ráfért, a falra például került faburkolat és a szekrényke is új ruhát kapott. Susie megtanította lányának, hogy miként használja a szerszámokat, például a kézifűrészt, az elektromos fúrót, a csempevágót. A legnehezebb azonban az volt, hogy megértesse Beával: nem lehet rontani, mindent lehet korrigálni, bátran fogjon bele a munkálatokba. A kislány így már kellő magabiztossággal tudott nekilátni a csináld magad feladatoknak.

A közös munka során rengeteg dolog elkészült: egy tarka csempével kirakott asztal, átfestett szekrények, színes falburkolat, vagány mintás fal, hangulatos kis sarok, vintage stílusú konyha.

Bea most már saját dekorációs ötleteit szövögeti. Édesanyja szerint a stílusa precíz és letisztult. Vele ellentétben Bea mindig tervez és rajzol, először rendbe akarja tenni a dolgokat. Színekkel indít és ebből építkezik.

A közös munka dokumentálása rengeteg követőt szerzett az anya-lánya párosnak az Instagramon. Kínától Ausztráliáig sokan írtak nekik pozitív üzenetet és nem kevesen jelezték, hogy a felvételek láttán fogtak bele ők is életük első felújítási munkájába. Susie azt reméli, hogy a következő iskolai szünetben majd újabb videókkal tudják megmutatni, hogy az otthoni barkácsolás nem is olyan ördöngösség.

Forrás: mymodernmet.com