Természetes lebomlás.

Ma már csak a maradványokat látjuk, de nem is olyan rég még egy hatalmas nyuszi feküdt az olaszországi Colletto Fava hegyén. Az észak-olasz területen nyújtózkodó alak 1500 méteres magasságban várta a kirándulókat.

A nyuszi a hátán hevert, kezeit az ég felé tárta, úgy tűnt, mintha onnan pottyant volna alá. Az esés közben komoly sérülést szenvedhetett, hiszen felszakadt az oldala és a belsőségek egy része: a szíve, a mája kiszabadult. Ez azonban egyáltalán nem ijesztő, inkább megmosolyogtató látvány volt.

A nyulat a Gelitin nevű, bécsi alkotócsapat kötötte egyfajta szabadtéri installációként. Az alak 60 m hosszú és 6 m széles volt. Puha, vízhatlan anyagból készült, a belsejét pedig szalmával tömték ki. Az alkotás célja az volt, hogy az oda érkező emberek liliputinak érezzék magukat, mintha csak Gulliver utazásai elevenedtek volna meg.

Giant Pink Rabbit

A nyuszi, aki Hase (németül nyulat jelent) nevet kapta, anyag kötéssel készült, 5 évig dolgoztak rajta. 2005-ben helyezték ki, akkor még élénk rózsaszín volt. A látogatók boldogan vették birtokba az óriást, felmásztak rá, vagy csak pihentek a tetején.

Fotó: www.trover.com

Hase később szürkévé változott, majd lassan rohadni kezdett az alsó, talajjal érintkező fele. Bár az alkotók 2025-re várták a teljes lebomlását és eltűnését, már 2016-ban alig maradt belőle valami. Megmentésére nem voltak tervek.

Fotó: vecchiobipede.blogspot.in
Fotó: www.gelitin.net

Forrás: www.amusingplanet.com