Csak a legbátrabb sofőröknek.

Amennyiben autós vagy, biztosan sokat dühöngtél már a kátyúk, őrült sofőrök és éles kanyarok miatt. Szó se róla, ezek is megkeserítik a vezetők életét, és veszélyessé is tehetnek adott útszakaszokat, de nyomába sem érnek a világ legveszélyesebb útjainak. Ezeken ugyanis többnyire hihetetlen szakadékok és hajtűkanyarok között kell haladni, és nem ritka az sem, hogy az út háborús övezetben vezet.

Itt van például a Rohtang-hágón áthaladó út Indiában. Már maga a szó is félelmetesen ijesztő. A rohtang azt jelenti ugyanis: egy rakás holttest. Brrr… ugyan kinek lenne kedve itt végigkocsikázni?!

A Himalája keleti felén, 4000 méteres magasságban található út Kulluból a Lahaul és Spiti kerületek felé vezet. Az utat csak az év 7 hónapjában lehet használni: májustól, miután a hó elolvadt, novemberig. A kiszámíthatatlan időjárás tovább ront a helyzeten: gyakori hóviharok, sárcsuszamlások és lavinák „színesítik” a képet. A legborzalmasabb baleset 2010-ben történt, amikor egy dühöngő hóviharban rekedt 300 turista.

 Rohtang-hágó, Indiatopnews.in

Rohtang-hágó, India mouthshut.com

Rohtang-hágó, India bcmtouring.com

Rohtang-hágó, India mimicho.com

Rohtang-hágó, India mygola.com

Rohtang-hágó, India mouthshut.com