Valóra vált a természetrajongók és kempingezők álma.

Előfordult már veled valaha, hogy egy fantasztikus napot töltöttél a tengerparton, vagy egy vadvirágos réten és úgy érezted, hogy az éjszakára is maradnál, csak éppen nem volt nálad sátor? Esetleg nálad ragadtak a barátok a telken a kerti sütögetés után, de nem volt hova elszállásolni őket? Nos, ha a válaszod igen, akkor jó hírünk van, elkészült az első zsebsátor!

Fotó: Martinazua

Egy Barcelona-ban élő dizájner, Martin Azua megalkotta a Basic House-ra keresztelt, apró, magát felállító otthont, amely akár egy hátizsákban vagy zsebben is elfér. Zseniális!

Fotó: Martinazua

Azua olyan okos anyagot használt, amely csapdába ejti a hőt a hideg téli hónapokban, viszont megtartja a belső hűvösebb klímát a forró nyári napokon. Ha szeretnénk használatba venni az apró házat, akkor csak ki kell venni a zsebből, és megrázni, amíg megtelik levegővel. Ennyi, már áll is a házikó! Ez pont úgy hangzik, mint egy megvalósult álom, és az is. Az egyetlen rossz hír ugyanis, hogy ez a házikó nem vásárolható meg. Ahogyan kitalálója mondja a honlapján: nem egy termék, hanem egy koncepció. Ó de kár!

Itt tudod megnézni a zsebsátrat: www.martinazua.com

Forrás: www.housebeautiful.com