Mohóság?

Nemrégiben egy autópályát adtak át Kínában, a Kuangtung tartományban, ami a szokásosnál nagyobb figyelmet kapott.

A vezető hírek közé nem azért került, mert az út maga olyan különleges, hanem sokkal inkább azért, mert a forgalmas sztráda közepén „ragadt” egy apró házikó.

Általános szokás, hogy útépítésnél valahogy kompenzálják azokat a lakosokat, akiknek a változás miatt költözniük kell. A legtöbbször más házat ajánlanak fel cserébe, esetleg még némi pénzt is, ez itt is így történt. De a makacs tulajdonost mindez nem győzte meg, ő továbbra sem volt hajlandó költözni. A keményfejű nő háza pedig épp a tervezett autópálya kellős közepén áll.

Ms. Liang, a szóban forgó, alig 40 nm-es ház tulajdonosa azt állítja, hogy az államtól csak felemás segítséget kapott. A felajánlott épület ugyanis nem éppen ideális helyen áll, hanem egy hullaház mellett. A többi 46 lakos és 7 cég már rég elköltözött, ők elfogadták a csereingatlant.

Ms. Liang kényelmesen, otthonosan érzi magát, szerinte a környék csendes, nyugodt (majd ha megindul a forgalom, biztosan máshogy fogja érezni). A nőt még azt sem zavarja, hogy mindenki róla és az önfejűségéről beszél. A ház pedig villámcsapásra turistalátványosság lett.

A hivatalok azt állítják, hogy azóta már számos felajánlást tettek a nőnek, aki viszont egyikkel sem kívánt élni. Állítólag már két lakást és jelentős pénzösszeget is ajánlották, mire a nő 4 lakást és dupla összeget kért.

Miután a tárgyalások rendre kudarcba fulladtak, nem volt mit tenni, a terveket megváltoztatták, és a házat egyszerűen körbeépítették, természetesen egy közlekedést biztosító átjáró segítségével.

A megbeszélések állítólag folytatódnak. Eközben élénk viták folynak a közösségi médiában arról, hogy meddig lehet elmenni a makacskodással. Többen úgy vélik, hogy a hölgy egyszerűen mohó, és a végén ő fog a legrosszabbul járni.

Forrás: www.odditycentral.com