Van, aki 3 hétig díszíti a házát.

Nagyot fordult a világ 1927 óta, amikor a General Electric elkezdte a kültéri karácsonyi fények forgalmazását. Mára egymásra licitálnak az intézmények és a lakóházak: mindenki szeretné ámulatba ejteni a környéket a karácsonyi fényekkel.

Megnéztük, hogy mi a helyzet a nagyvilágban:

1. Dyker Heights, Brooklyn, New York

New York egyik városnegyede a zömmel amerikai-olaszok által lakott Dyker Heights arról várt híressé, hogy az itt élők hihetetlen módon túltolják a karácsonyi díszítést. Az utcákon télapók osztogatják a cukrot, fúvószenekarok játszanak, beöltözött figurák pózolnak és turistabuszok sorakoznak, hogy tehessenek egy kört a fényárban úszó házak között.

2. A Lynch család háza, Queens, New York

300 világító forma, 100-nál több mozgó figura és 300 000 izzó – Kevin Lynch már szeptemberben nekikezd a dekorálásnak. A mára már hagyományossá vált attrakció 17 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a férfi baráti versenyt rendezett a szomszédjával.  Ebben az évben a házat a TV is bemutatja majd,  Lynch-ék 3 másik családdal együtt versenyeznek a fődíjért.

3. A Richards család otthona, Canberra, Ausztrália

David Richards és felesége, Janean valóban elmondhatják magukról, hogy az övék a legjobban kivilágított hát a világon. 2013-ban ugyanis a Guinness rekordok közé is bekerültek, mint a „legtöbb égő egy lakóingatlanon” cím tulajdonosai. Összesen 502 165 izzó díszíti a lakot. A család egyébként a látványossággal jótékonysági célra gyűjt pénzt, az áramot megújuló energiaforrásból nyerik.

4. The Amazing Grace Christmas House, Pleasant Grove, Utah

Az említett ház egy night club Utah-ban, a fényshow viszont sajnos csak felvételen látható már, ugyanis akkora forgalmat generált az attrakció, hogy a kitalálója inkább leállította azt. A látványért és az egészért felelős Richard Holdman egy gyűjtőperselyt helyezett ki az épület elé, amiben több, mint 40 ezer dollár gyűlt össze.

5. Kobe fényjáték, Kobe, Japán

Noha ez a gyönyörű fényjáték decemberben zajlik, és egészen ünnepinek tűnik, valójában mégsem a karácsonyhoz kapcsolódik. A program az 1995-ös kóbe-i földrengés emlékére rendezett fesztivál része. A földrengés után a város sötétségbe borult, de még abban az évben fény gyúlt decemberben, az első fényjátékon, amit az olasz kormány támogatásával valósítottak meg– mindez azért készült, hogy reményt adjon a lakóknak, hogy a város újra ragyogni fog. A fesztivál azóta minden évben megrendezésre kerül, egyre többen gyönyörködnek benne.

6. Hyatték őrült karácsonya, Plantation, Florida

Kathy és Mark Hyatt a floridai Plantationből úgy vélik, hogy nem kellenek feltétlenül havas fenyőfák a karácsonyi hangulat varázslásához.  A házaspár 3 héten keresztül napi 10 órát dolgozott azon, hogy minden villogjon-csillogjon-ragyogjon. A látványossággal ők is adományt gyűjtenek.

https://www.youtube.com/watch?v=xmA01bJXNTs

7. A Slayer ház

Heavy metal és karácsony: kemény hóemberrel és dübörgő zenével. Yeah!

8. Mandaluyong, Fülöp-szigetek

Lehet, hogy egy trópusi szigeten nincs hó, hiányoznak a behavazott fenyőerdők és a szánkót sem veszik elő, de attól még a Fülöp-szigeteken található Mandaluyongban is megadják a módját a karácsonynak, komolyan véve a dekorációt. Nem csoda, hogy a turisták is özönlenek a helyre. Milliónyi égő, Télapó figurák, játékok, elképesztő hangulat.

Forrás: www.mnn.com