Madárka helyett növények laknak benne.

Egy régi kalitka önmagában is nagyon mutatós és szép, de ha beültetjük a növényekkel, akkor egy igazi zöld oázist kapunk. Ráadásul az újrahasznosítás útján is teszünk egy lépést – egy régi darabnak adunk új szerepet.

Amennyiben nincs régi, üres kalitkád, könnyen találhatsz virágboltban vagy bolhapiacon. Kedved szerint be is festheted, érdemes pasztellszíneket használni.

A kalitka aljára méretre vágott kartondoboz, műanyag tábla vagy egyéb vastag papír kerüljön.

Ajánlatos erre egy réteg homokot teríteni, mert felszívja a felesleges vizet.

Következzen egy réteg ciprus moha, majd a kis pozsgásokat rendezzük el – vegyük ki őket a cserépből, és a földlabdával együtt helyezzük be a kalitkába. A feleslegesnek ítélt földet ütögessük le, a gyökereket pedig rendezzük el. Amennyiben úgy látjuk, hogy a gyökerek egy része szabadon maradt, tegyünk még ültetőföldet a növények köré.

Végül fedjük be mohával a földet, hogy ne potyogjon ki a rácsokon keresztül. Egy ecset segítségével távolítsuk el a levelekre, tövek közé hullott földet és növénydarabkákat.

A pozsgások kevés vízzel is beérik, nem kell őket túl gyakran öntözni. Mindenhol megélnek, de a naposabb helyet jobban kedvelik.

Forrás és képek: www.craftberrybush.com