Egyedi képek a magasból.

A Dronestagram és a National Geographic’s negyedik drónfotó pályázatán valóban lenyűgöző képek születtek. Az új, egyedi perspektíva még több lehetőséget ad a fotósoknak, hogy megmutassák kreativitásukat.

A zsűri közel 8000 fotóból választotta ki a legjobb 12-őt!

Természet kategória

1. hely. Nyári szüret Franciaországban, Jerome Courtial

„Valensole-ba mentem, azt reméltem, hogy egy eredeti képet tudok készíteni a klasszikus, naplementés hátterű helyett. Tudtam, hogy elkezdődött a szüret, ezért traktorokra vadásztam és türelmesen vártam, míg az egyik elkezdett szüretelni, olyan mintában, ami jól mutatott felülről.”

Fotó: JCOURTIAL/DRONESTAGRAM

2. hely. Végtelen út Erdélybe, Calin Stan

„Ez a kép Románia szívében készült, a DN1A úton, azaz az Erdélybe vezető úton. Igen, ez az az út, amit a legenda szerint maga Drakula is látott éjszakai repülései során.”

Fotó: CALIN STAN/DRONESTAGRAM

3. hely. Jégformáció Grönlandon, Florian Ledoux

„A kép télen készült Kelet-Grönlandon, ami egyike a Föld legkietlenebb helyeinek. Ebben az időszakban például nagyon nehéz megközelíteni, az időjárástól függően.”

Fotó: FLORIAN/DRONESTAGRAM

Város kategória

1. hely. Betondzsungel, Dubaj, Bachir Moukarzel

„Naplementénél készült ez a kép, este 6-kor, Dubajban. Olyan helyet próbáltam megmutatni, ami 10 éve még valóban sivatag volt, most viszont egy betondzsungel, a város legmagasabb épületeivel.”

Fotó: BACHIRM/DRONESTAGRAM

2. hely. „Dawon on Mercury Tower”, Moszkva, Alexey Goncharov

„Egy padon ültem a téren, a Moszkvai Nemzetközi Üzleti Központ közelében, és olyan ablakot keretem, amelyben visszatükröződik a Mercury Tower képe. A magasból „láttam” ipari alpinistákat. Szeretem innen nézni, ahogy dolgoznak, olyan, mintha az egész várost mosnák tisztára.”

Fotó: ALEXEYGO/DRONESTAGRAM

3. hely. „Béke”, Madrid, Luis Saguar Domingo

„Madridban voltam, egy szép helyet keresgéltem a drónommal, amit feltehetek az Instagram-ra … amikor felfedeztem, hogy a képem igazán jól fest, és szimmetrikus is.”

Fotó: LUCKYDRON/DRONESTAGRAM

Emberek kategória

1. hely. „A sor vége”, New Jersey, Martin Sanchez

„Miközben autóztam, felfedeztem egy üres teniszpályát… két ember jött játszani a másik pályára. Ahogy közelebb jöttek, fogalmuk sem volt, hogy mi történik nálam. Elég zavarban voltak, nézték, ahogy fekszem a földön, kitekert pózokban. Azt sem tudták, hogy játszanak-e vagy segítséget hívjanak. Amikor mindennel kész voltam, megmutattam nekik a felvételeket, és egyszerre kiáltottak fel: Ohhhh! Már értem!”

Fotó: MARTIN SANCHES/DRONESTAGRAM

2. hely. „Vízililiom”, Vietnám, helios 1412

A fotós nem árult el többet a képről, amelyen egy nő vízililiomokat szed a Mekong Delta-ban.

Fotó: HELIOS1412/DRONESTAGRAM

3. hely. „La Vijanera”, Spanyolország, Javier Bustamante

„ A La Vijanera egy téli fesztivál, ami Silió városában (Kantábria), kerül megrendezésre minden év első vasárnapján. Egy csapat vadász akar elkapni egy medvét a mulatság keretében.”

Fotó: FEELINGMOVIE/DRONESTAGRAM

Kreativitás kategória

„Következő szint”, Franciaország, Thibault Bequet

„Ez a kép Normandia partján, a strandon készült, barátnőmmel, Manonnal. Örömteli esemény elé nézünk (babánk lesz) és vidám, eredeti, szokatlan módon akartuk közölni a szeretteinkkel, családunkkal, barátainkkal. Így született meg a kép ötlete a fejemben: a babát egy öreg babakocsi jelképezi, és az egész olyan, mint egy videó játék.”

Fotó: MACAREUXPROD/DRONESTAGRAM

„Két múúúú”, Dél-Afrika, Luke Bell

„Hideg volt a korareggel Dél-Afrikában, a Stellenbosch közeli farmon. Két szarvasmarha a közeli duzzasztógátnál lévő vízből ivott, felfigyeltem hosszú árnyékukra. Útnak indítottam a drónomat, hogy elkapja a pillanatot, amit más kamera nem tud megörökíteni.”

Fotó: LUKE BELL/DRONESTAGRAM

„Ugo, a tengerész”, Franciaország, Romain Gaillard

„A strandra mentem fotózni. Két drónkör után semmi érdekeset nem találtam, az idő is elég rossz volt. Azon voltam, hogy távozok, de még maradt egy elemem. Néztem a gyerekeimet, ahogy játszanak, rajzolnak a homokba, és eszembe jutott, hogy a homokot hatalmas papírlapnak tekinthetném. Így rajzoltam a két fiammal egy képet, a tengerről.”

Fotó: RGA/DRONESTAGRAM

Forrás: HouseBeautiful