A tökéletes kép.

Rómában számtalan rejtett kincset találunk: gyönyörű épületeket, hangulatos kis tereket, apró templomokat. A 7 domb egyikén, az Aventinuson megbúvó titkos Aventinus kulcslyuk is különleges fotótémát biztosít. Ráadásul keresztülpillantva rajta egyszerre 3 országra láthatunk rá.

A látótár középpontjában a Szent Péter-bazilika emelkedik, amit zöld növények és épületek szegélyeznek, megkapó látványt nyújtva. Tökéletesen megkomponált a kép, nem csoda, hogy turisztikai szenzációvá vált. A kupola óriásinak tűnik, a karbantartott sövény pedig a kulcslyukkal együtt lélegzetelállító keretbe foglalja azt.

Aki benéz a kulcslyukon, egyszerre 3 országra láthat rá: a Szent Péter-bazilika (Vatikán), Róma (Olaszország) és a Máltai Lovagrend területére (Málta).

A Máltai Lovagrend kolostorának területen kívüli státusza van, így technikailag Máltához tartozik, ugyanúgy mint egy nagykövetség. Az egyébként zárt ajtó a Máltai Lovagok, a legendás keresztes lovagok és egyházi rend perjelségéhez vezet.

A kulcslyukat egy kis templomban keressük, amelynek neve Santa Maria del Priorato. Ez a híres építész és metsző Giovanni Battista Piranesi 18. századi alkotása.

Forrás: www.thetravel.com