Újra lecsapott a NÉBIH: csaknem 100 ezer liter lejárt almalé forgalmazását tiltotta meg Hajdú-Bihar megyében. Az érintett cég országszerte értékesítette termékeit kereskedelmi egységekbe és áruházláncokba is.

A gyárban több hetes előzetes adatgyűjtést követően tartottak ellenőrzést a szakemberek. Az üzemben az előállító tevékenység az ellenőrzéskor szünetelt, de a cég készáru raktárában és az üzemi területen azonban az értékesítésre váró termékekkel együtt tárolva 94 600 liter lejárt almalevet találtak a hatóság munkatársai. A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta több alkalommal is növelte termékei minőségmegőrzési idejét. A NÉBIH azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését.

Az érintett üzem adatai elérhetők a jogsértés listán.  Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós bírság várható.

Az ellenőrzés során készült fényképek elérhetők a NÉBIH honlapján: http://portal.nebih.gov.hu/hu/-/csaknem-100-ezer-liter-lejart-almale-forgalmazasat-tiltotta-meg-a-nebih