Van pár használaton kívüli befőttesüveged? Ki ne dobd őket! Inkább hasznosítsd a kertben, az erkélyen vagy a konyhában. 7 szuper felhasználási módot mutatunk kedvcsinálónak!

1. Terrárium pozsgásoknak

A mini terrárium nagyszerű kreatív megoldás arra, hogy egy kis zöld színt csempésszünk az otthonunkba. Nem kell más hozzá, mint pár szép befőttesüveg és pozsgásoknak való ültetőkeverék. Ültetés után már nem sok dolgunk lesz a növényekkel; csupán öntözzük meg időnként.

      befottesuvegek_01
huffingtonpost

2. Mini üvegház palántáknak

Ha a palántákat, fiatal növényeket meg szeretnénk védeni a hidegtől és a széltől, befőttesüvegekkel megtehetjük. Tisztára mosott üvegekkel fedjük le a növényeket. Időnként vegyük le, hogy a növények egy kis friss levegőhöz jussanak. Hajtásdugványok gyökereztetéséhez ugyanígy alkalmas a módszer.

befottesuvegek_02
jarspot.com

3. Fűszernövénykert a falra

befottesuvegek_03camillestyles.com

Folyamatos utánpótlás a konyhában friss fűszernövényekből? Nagyszerűen hangzik! A helytakarékos függőleges fűszernövénykert nem csak dekoratív, de igen hasznos is.

4. Csíráztató

befottesuvegek_04gardentherapy.ca

Hajtassunk befőttesüvegekben szuperegészséges étkezési csírát! Nagyon egyszerű, a csírák pedig már akár 4 nap alatt kikelnek.

5. Növényjelölő

befottesuvegek_05 marthastewart.com

Hogy ne okozzon gondot utólag kitalálni, mit hová is ültettünk, még időben jelöljük meg a növényeket. A kiürült vetőmagos tasakokat ragasszuk kis karókhoz, majd fedjük le üvegekkel, hogy az időjárás ne tegyen kárt bennük.

6. Ültetőedény

befottesuvegek_06balconygardenweb.com

Ültessünk növényeket befőttesüvegbe! Szóba jöhetnek pozsgások, fűszer- és gyógynövények, illetve olyan szobanövények, amelyek nem nőnek túl nagyra.

7. Madáretető

Befőttesüveglittlehouseliving.com

Aki szereti a kismadarakat, készítsen nekik befőttesüvegből madáretetőt! Biztosra vehetjük: tollas kis barátaink visszajáró vendégek lesznek a kertben.