Most kincset érő fenyőrügy szirupot nyerhetsz.

A fenyőrügy szirup nem üdítőital, nem szomjoltásra isszák. A jellegzetes ízű, sűrű szörpöt a hideg idő beköszöntével ajánlatos kortyolgatni, ugyanis nagyon jó hatással van a megfázásra, az immunrendszer javítására, a légúti fertőzésekre.

Mézzel keverve a legjobb hatásért

A méz már önmagában egy természetes gyógyszer, hiszen a benne rejlő antioxidánsok erősítik az immunrendszert, hatásos védelmet biztosítva az influenzás, meghűléses megbetegedésekkel szemben. Remek köhögés elleni finomság is, a kaparó, égető torokfájást is enyhíti.

A friss fenyőhajtásokban is antibakteriális hatóanyagok találhatóak, amelyek szintén elpusztítják a gyulladást, fertőzést okozó kórokozókat, és az immunrendszert is aktivizálják. Ráadásul kiváló nyákoldó hatásúak, emiatt a szirup remek köptető! Ezen felül igen magas a C-vitamin tartalma, valamint a tűlevél tartalmaz gyantát, cserzőanyagokat, ásványi anyagokat, B2-, K-vitamint, karotinoidokat, illóolajokat.

Magad is elkészítheted a kincset érő szirupot!

Hazánkban nem hemzsegnek a fenyőerdők, de aki nekifog a készítésnek, forgalommentes helyről gyűjtse a rügyeket; a gyűjtés ideális ideje április vége-május eleje. A leszedett hajtások egészségesek és rovaroktól mentesek legyenek. A 3-7 cm hosszúságú rügyek a legalkalmasabbak a gyűjtésre.

Használhatunk lucfenyőt, vörösfenyőt, ezüstfenyőt, erdei fenyőt, jegenyefenyőt akár. Aki nem ismeri a fenyőket, figyeljen arra, hogy a fenyőkhöz nagyon hasonló, tűlevelű tiszafa minden része rendkívül mérgező, véletlenül se abból szedjen! A fenyőrügyeket alaposan mossuk és szárítsuk meg.

A legegyszerűbb recept szerint a fenyőrügyekkel telerakunk egy üveget, majd mézet öntünk rá (lehet akácméz, de virágméz is akár). Ezt követően az üveget jól lezárjuk, majd a napon hagyjuk 1-2 hónapot érni. Ez idő alatt természetes módon kiválasztódnak a jótékony hatású anyagok. Az idő leteltével szitán vagy szűrőn leszűrjük. A szűrés könnyebben megy, ha meleg vízbe állítva, picit meglangyosítjuk a mézet (Dr. Csabai Zsolt receptje).

Egyéves kor alatt gyerekeknek nem ajánlott fenyőrügy szirupot adni, már csak a méz miatt sem. Mi viszont bátran fogyaszthatjuk a megfázásos időszakban ezt a mézes keveréket!

Hogyan nyerheted meg az immunerősítő csomagot?

A nyereményjáték keretében egy szerencsés nyertes a Bioeel cég (www.bioeel.hu) által felajánlott immunerősítő csomaggal lehet gazdagabb, amelynek tartalma 2db Bioeel fenyőrügy szirup 150gr + 4db Bioeel C-vitamin 100mg propoliszos rágótabletta (20db-os).

Ahhoz, hogy bekerülj a sorsolásba, csupán egyetlen kérdésre kell megírnod a helyes megoldást. Ha szeretnél részt venni a játékban, kattints: Játssz velünk immunerősítő csomagért!

Sorsolás október 5-én!