Rekordhosszúságú nyitva tartással várják az adományokat.

A Mikulásgyár célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. A Mikulásgyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a mindenkori politikától.

Jó hír, hogy évről-évre nagyobb az adományozó kedv, ezért idén a Mikulásgyár szervezői különösen hosszú nyitvatartással várják az adományokat. Elsősorban tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjtenek.

Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják. Talán nem is gondolnánk, de Kínából, Ausztráliából, az USA-ból is érkeznek segítő kezek, sőt ajándékok is. Idén már egy játék űrrepülőgép is landolt a Mikulásgyárban, egyenesen Houston-ból, de Londonból, Csíkszeredából, Tokióból is jönnek csomagok.

Ezeket a dobozokat aztán a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatja el a Magyar Posta. A Vöröskereszt a dobozok tartalmát – már csomagokként – rászorultsági alapon osztja szét

A Mikulásgyár 2017. december 1. és 22. között tart nyitva, az Ötvenhatosok terén, 9 és 21 óra között. Itt nem csak adománygyűjtéssel, de programokkal, koncertekkel is várják az arra járókat.

A Mikulásgyár kihelyezett üzeme a Lurdy Házban nyitja meg kapuit, immár harmadik esztendeje lehet itt is csomagot leadni. Akinek a Hungaroring esik útba, az is le tudja adni az adományát, számukra is fontos a társadalmi szerepvállalás, a klasszikus értékek miatt csatlakoztak a programhoz. Országszerte a Toyota márkakereskedésekben is várják az adományozókat. Aki nem tud személyesen eljönni a Mikulásgyárba, annak ajándékait a legtöbb postán ingyenesen átveszik, és a központba szállítják.

Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék jött a gyárba, jó lenne idén megdönteni ezt a rekordot!

További információ: mikulasgyar.hu