Szemtelen lakók.

A termőföld rendkívül értékes Indiában, abban az országban, ahol a földviták gyakoriak a lakosok között. Uplában, egy 1600 fős faluban azonban nem csak az ott élők birtokolnak területeken, de az a kb. 100 rézuszmajom is, aki szintén a községben talált otthonra.

Indiában a majmok mindig kiemelt helyet foglaltak el, az indiaiak nagy becsben tartják a főemlősöket, etetik, számos rituáléba bevonják őket, de Uplában még ennél is tovább mennek. A település termőföldjéből 13 hektárt hivatalosan is a majmok birtokolnak.

Noha a dokumentumok egyértelműen kijelentik, hogy a terület a majmok birtoka, azt valójában senki sem tudja, hogy ki és mikor készítette az állatok részére ezeket az iratokat. A faluban jelenleg közel 100 majom él, az utóbbi években inkább csökken az állományuk, mivel nem maradnak sokáig egy helyen.

Senki sem vitatja a majmok tulajdonát és egyébként sem lenne kivel érdemben tárgyalni ezügyben, ezért az erdészet egy ültetvényt nevelget az említett földterületen.

A lakosok állítólag etetik a majmokat, akárhányszor megjelennek az ajtajaik előtt, és néhányan még mindig tartják azt a tradíciót, hogy az esküvőn az első ajándékot a majmoknak ajánlják fel, és csak azután folytatják a többiekkel.

Látszólag tehát minden a legnagyobb rendben, a helyiek azonban egészen máshogy nyilatkoztak pár évvel ezelőtt. Akkoriban számtalan cikk jelent meg arról, hogy kb. 300 makákó tartja rettegésben a települést, terrorizálják a lakókat, ellopják az ételüket, betörnek a házaikba és még fizikailag is bántalmazzák őket. Számos gazda terményét megrongálták, tönkretették a nagy csapatokban, hordákban járó majmok. Az emberek gyakran még az utcán sétálni sem mernek, ha pedig megpróbálják elhajtani az állatokat, azok még támadnak is.

Forrás: www.odditycentral.com