Erőteljes üzenet két tinitől.

Nagyon erős és hatásos üzenetet „küldött” két fiatal brit szinkronúszó: Kate Shortman (17) és Isabelle Thorpe (18) a világbajnokságra készülődve kűrjüket lebegő műanyag szeméttel teli medencében mutatták be.

Fotó: Big Bang Fair

Az előadás, a Big Bang Fair kiállítás kérésére készült ilyen szokatlan körülmények között, az évente megrendezett tudományos seregszemle a fiatal kutatók, mérnökök számára kínál bemutatkozási lehetőséget. Az üzenet egyértelmű: a műanyagszennyezés elképesztő mértékére és hatására kívánják felhívni a figyelmet.

Fotó: Big Bang Fair

Őszintén szólva, a videót nézni is rossz. A két sportoló belegabalyodik a szatyrokba, alig bírják a lábukat emelni, a fejüket kidugni a palackoktól, poharak közt csapkodnak, és próbálnak tudomást nem venni arról, hogy egy zsák lóg a lábukon…. azaz csupa olyasmit csinálnak, amivel a tengeri élőlényeknek-a halaknak, polipoknak, madaraknak nap, mint nap meg kell küzdeniük.

Ebben a szennyezésben sajnos mindnyájan benne vagyunk.

Mi, emberek használunk indokolatlanul sok műanyagot, nem gyűjtjük körültekintően az újrahasznosítható anyagokat, pazarolunk, felesleges vackokat vásárolunk.

Ha a jövő generációja ilyen ütős felvétel készítésére képes, bízunk benne, hogy nem állnak meg itt, és hatékony eszközöket találnak a  szennyezés megállítására is.

Forrás: www.treehugger.com