Csak egy zöld mutatóujj.

Richard Jenkins formára nyírt bokrai több mint két évtizede szórakoztatják az arra járókat. Az Instagramra és Tik-Tokra feltöltött képeken jól látszik, hogy a sövények nem a szokványos gömb vagy kúp alakra lettek alakítva.

Jenkins mintegy 20 éve nyírta az egyik bokrát egy középső ujj formájára. A szokatlan ötletet az adta, hogy sok haver fordult meg a házával szemben lévő kocsmában és ivászat közben gyakran ugratták a férfit a kertészeti képességei miatt. Egy szép napon Richard úgy döntött, hogy ezzel a zöld ujjal mutat be nekik. A sövény népszerűsége azzal indult, hogy az ivócimborák jót mulattak a zöld ujjon, amivel a hobbikertész visszavágott a csipkelődésekért.

Fotó: News Group Newspapers Ltd

Hamarosan a bokor egyfajta helyi turista látványossággá vált. Nem csak a hírekben szerepelt, de egyszer még egy TV műsorban is „fellépett”. Többen megállnak, fotózzák még ma is, annak ellenére, hogy már nincs a legjobb állapotban. 20 évig jókat mulattak rajta, de most már elmúlt felette az idő, lyukak és száradások is keletkeztek rajta.

2012-ben ráadásul egy környékbeli lakos a bírósághoz fordult és megfenyegette a férfit, hogy fejelenti az ’obszcén bokrok’ miatt A hivatal pedig elrendelte, hogy vágják le a sövényt annak érdekében, hogy elkerüljék a büntetést. A helyiek még ’Mentsük meg Warton bokrát’ néven kampányt is indítottak.

Fotó: News Group Newspapers Ltd

Richard azonban megmakacsolta magát és várta a büntetést, ami sosem érkezett meg. Valószínűleg a bíróságnak ugyanúgy elege volt ebből a nevetséges hercehurcából, mint a férfinak.

Az idő egyébként is elrendezi a kérdést, a négy unokával büszkélkedő nagypapa ugyanis már úgy érzi, nincs energiája kézi metszőollóval nyírogatni a sövényt. A bokor pedig nő, rendszeres ápolást igényel. A sövényt egyébként évente négyszer kellene formára metszeni.

Forrás: www.thesun.co.uk, kiemelt kép: News Group Newspapers Ltd