Üdülő a tengerben.

Alig néhány méterre a brit partoktól, Cornwell közelében áll egy aprócska földdarab, a Towan sziget. A magas szikla tetején egy bájos kis házikó kémlel, amelyet egy függőhídon keresztül lehet megközelíteni. Ez a híd az egyetlen magántulajdonban lévő függőhíd Nagy-Britanniában. Eredetileg egy viktoriánus korbeli teázó állt itt, amelyet az 1930-as években alakítottak át 3 hálószobás épületté.

The Island on Towan Beach, Newquay, Cornwall UK

Azóta a lak számos hölgynek, úrnak, arisztokratának adott már otthont.

Fotó: www.uniquehomestays.com

A szigetet először egy aukció keretében értékesítették, 1838-ban a Billing fivéreknek, akik vállalkozóként dolgoztak. A férfiakat gyakran lehetett a kertben látni, ezidőtájt ugyanis krumpliföld és baromfiudvar foglalta el a szigetet. A függőhíd 1902-ben, a ház 1910-ben épült egy gazdag kanadai-ír tulajdonaként.

Lord és Lady Long üdülőházként vették az ingatlant 2001-ben, félmillió fontért (kb. 180 millió Ft).

Fotó: www.huffingtonpost.co.uk

Azonban a házaspár hamarosan a legdurvább éjszakai élet közepén találta magát, féktelen partik, részeg turisták, drogdílerek, és mindenféle kellemetlen események sűrűjében. A panaszok süket fülekre találtak mindaddig, amíg perrel nem fenyegetőzött a páros.

Fotó: happypontist.blogspot.com

A történetet felkapta a média a rossz hírverés hatására, a hatóságok léptek. Végül a partszakaszt megtisztították, illegálissá nyilvánították a tűzrakást, az alkoholfogyasztást és árusítást, valamint a nagy partikat a strandon.

Fotó: www.huffingtonpost.co.uk

2012-ben aztán a ház gazdát cserélt, jelenleg üdülőhelyként bérelhető, heti £5,575 (kb. 2 millió Ft-ért) hetente.

Fotó: Barry/flickr

Forrás: www.amusingplanet.com