Jajj, úgy élvezem én a strandot!

Kínában nem sokan vallják, hogy hobbijuk az úszás. Ennek oka egyszerű: az átlag kínainak kevés lehetősége van arra, hogy nap mint nap ennek a sportnak hódoljon. A legtöbb itt élőnek a medence egyet jelent a nyári melegben történő felüdülés reményével.

Kínában nyáron a medencékben valójában csak álldogálni és lökdösődni lehet. A képeket elnézve egyetértünk azzal, hogy a ’gombócfőzés’ tökéletes kifejezés a tarkabarka tömegre.

A zsúfoltság elsődleges oka az, hogy Kína nem bővelkedik úszómedencékben. A rendszeres úszás itt nem egyszerűen kivitelezhető, az uszodákra a legtöbb helyen nincs pénz.

Fotó: huffingtonpost.com/AP Photo

Ez a zsúfoltság komoly egészségügyi aggályokat vet fel. El lehet képzelni, hogy mennyire tiszta az a víz, amiben egy kisvárosnyi ember zsúfolódik össze. A higiéniai problémák mellett az is komoly kihívást jelenthet, hogy valaki megtalálja elveszett családtagját, vagy csak egyszerűen kikeveredjen a fürdőző tömegből.

Fotó: huffingtonpost.com/AP Photo
Fotó: huffingtonpost.com/AP Photo

A tömegnyomor a japán medencékben sem ritkaság. Itt azonban sikerül jobban kezelni a helyzetet, ezekben a medencékben ugyanis a vizet mozgatják úgy, hogy mindenkit érjen a hűsítő, frissítő hideg víz. A víz áramoltatásával, fröcsköltetésével, keringtetésével érik el azt, hogy némi enyhet mégis nyújt a fürdő a nyári forróságban.

Fotó: Reuters/www.dailymail.co.uk
Fotó: flickr/shirly_noclaf
Fotó: www.wsj.com
Fotó: Michael Yamashita

Forrás: www.amusingplanet.com