Hova is ültettem a paradicsomot?

Minden hobbikertész tudja, hogy miért fontos a sorokat megjelölni: egy idő után fogalmunk sincs, mit hova dugtunk el. Ez lenne itt a paradicsom… vagy ez most a paprika? Ami ott kibújt az mi is volt? Esetleg lestyán, vagy inkább petrezselyem? Netán igaz?

Hogy a kertben is rend legyen, ajánlatos növényjelölőket tenni a sor végére, ha kész vagyunk a vetéssel, ültetéssel. A jelölőket akár magunk is elkészíthetjük, ha például rászánunk pár órát, ilyen vidám, színes kis jelzőket gyárthatunk. A köveket biztosan nem fogja eláztatni az eső, és a szél sem repíti arrébb, viszont szép, egyedi, tartós módon jelzik majd, hogy mi került a földbe.

Nincs is másra szükségünk, mint tiszta, lehetőleg sima felületű kavicsokra és akrilfestékre. A legjobb, ha olyan kavicsokat keresünk, amelyek némileg a gyümölcs vagy zöldség alakjára is hasonlítanak. Például a kerek kőből készülhet piros paradicsom, a hosszúkásabb formájú jó lesz az uborkához, vagy a padlizsánhoz.

A megtisztított kavicsra először ceruzával rajzoljuk fel a vetemény kontúrját, majd színes festékkel fessük ki. Két-három réteget célszerű felvinni, végén felkerülhet a név is. Ne felejtsük el lakkal átkenni – így lesz igazán tartós a művünk.

Forrás és képek: westvalley.citymomsblog.com