Karácsonyig még van idő, de az ötletgyűjtést már most elkezdhetjük, hogy ne álljunk tanácstalanul az utolsó pillanatokban.

Az év sokak által és sokat várt időszaka egyre közeledik, ennek megfelelően hamarosan megkezdjük otthonunk ünnepi díszbe öltöztetését. Lássunk hát neki időben, hogy a lakás minden zuga meghitt és varázslatos legyen.

Lássuk, milyen tüneményes díszeket készíthetünk saját kezűleg. Nem kell sok időt rászánnunk, ráadásul különleges hozzávalók vagy rendkívüli kézügyesség sem szükségeltetik hozzájuk. Bizonyára mindenki talál közöttük olyan dekorációt, amelyik elnyeri a tetszését és tökéletesen illik az otthonába:

1. Készítsünk papírlapból egy kúp formát, és zöld fonallal körbeszőve azt formázzunk egy mini karácsonyfát. A fonalat ragasztó fogja a helyén tartani, amikor a kész karácsonyfából a papírkúpot kihúzzuk. Fényes gyöngyöket, csillogó hópelyheket ragaszthatunk rá, hogy egy igazán ragyogó díszt kapjunk végeredményül.

Elragadó SK karácsonyi díszek diy-enthusiasts.com

2. Ki gondolta volna, hogy még fém kupakokból és lehet díszt készíteni? Például vidám, mosolygó hóembereket, amelyeket a karácsonyfára akaszthatunk.

Elragadó SK karácsonyi díszek woohome.com

3. Kör alakú, kisebb csipkealátétekből is válhat karácsonyi dekoráció, ha masniba kötött piros szalaggal fellógatjuk a lakás egy tetszőleges pontján.

Elragadó SK karácsonyi díszek lovethatparty.com.au

4. Piros orrú rénszarvast varázsolhatunk néhány parafadugóból. Igazán bájos, mi biztosan készítünk belőlük párat!

Elragadó SK karácsonyi díszek atmosinfo.com

5. A hideg téli napokon mindenki szívesen visel gyapjúból készült jó meleg ruhát. De miért is ne készíthetnénk a megmaradt fonalból mutatós, színes koszorút? Nem kell mást tennünk, mint a gombolyagokat cérnával egymáshoz öltenünk.

Elragadó SK karácsonyi díszek index.hr

6. Gyakorlatilag bármilyen faágból készülhet dísz, ehhez nem kell mást tennünk, mint csillámporba forgatnunk. Akasszunk rá gömbdíszeket, majd állítsuk üvegvázába. És már készen is vagyunk!

Elragadó SK karácsonyi díszek index.hr

7. Ha vannak olyan régi gömbdíszeink, amelyeket már biztosan nem rakunk fel a karácsonyfára, idén készíthetünk belőlük egy szép ajtókoszorút.

elragado_sk_karacsonyi_diszek_07 viaspoki.tvnet.lv

8. Cupcake vagy muffin sütőformák újrahajtogatva. Ennyire egyszerű elkészíteni a színes papírformákból egy mutatós karácsonyi díszt.

Elragadó SK karácsonyi díszek partyshop.vn

9. Miniatűr pompomokkal díszített fenyőtobozokat függesszünk fel az ablakba. Pompás látványt fognak nyújtani!

elragado_sk_karacsonyi_diszek_09 yesmissy.com

10. A hétköznapi sótartóból varázsoljunk igazi téli hangulatot árasztó karácsonyi dekorációt apró fenyőfák és rénszarvasok segítségével.

Elragadó SK karácsonyi díszek ncei.co

11. Kiégett végre az áramfaló régi körteizzó? Hasznosítsuk újra: legyen belőle mondjuk mókás karácsonyfadísz!

Elragadó SK karácsonyi díszek woohome.com

12. Kiürült üvegeket fessünk fehérre és nevezzük ki őket karácsonyi vázává.

Elragadó SK karácsonyi díszek passanocartao.com

13, Aki szereti a mécseseket, azoknak ez az ötlet garantáltan tetszeni fog. Töltsünk meg néhány öblös üveget vízzel, tegyünk bele piros bogyós ágakat, majd végül bocsássuk vízre a legfontosabb hozzávalót, az úszómécseseket. A hangulatot még ünnepibbé varázsolják.

Elragadó SK karácsonyi díszek aveksperten.xyz

14. Üveg gyertya- vagy mécsestartót dekorálhatunk örökzöldekkel – fenyő- vagy tujaágakkal – is.

Elragadó SK karácsonyi díszek listinspired.com