Lassan úgy járkálnak, mint a kóbor kutyák.

Aggasztó hírek érkeznek Romániából, betörő, ólálkodó, sőt támadó medvékről. Bögöz községben állatokat pusztítottak el a bundások, Tusnádfürdőn rendszeresen megjelennek, Csíkdánfalván legutóbb emberre támadt egy állat, Libánban pedig arról szóltak a hírek, hogy rendszeresen betér a nyaralókba.

Fotó: Gecse Noémi

Az erdélyi emberek azt mesélik, hogy soha ennyi állatot nem láttak még, pedig közel élnek a természethez. Már külön facebook csoport is alakult, hogy felhívják a figyelmet az egyre nagyobb veszélyre: www.facebook.com/vadkarok

A medve nem játék- mondják, előbb-utóbb tragédia lesz abból, hogy a bundás állat így elszaporodott és elszemtelenedett. A lakosok határozott fellépést sürgetnek a medve-ügyben, mielőtt tényleg a nagyvilág újságjainak főoldalára kerül az állat. Az is bosszantó, hogy rendszeresen dézsmálja a háziállatokat, de most már az emberek is rettegnek, nem érzik magukat biztonságban. Többen arról számolnak be, hogy fényes nappal is megjelenik a medve, és lassan senki sem mer útnak indulni a falvak szélén, szürkület után.

Azt, hogy mennyire mindennapos a medvék látványa Székelyföldön, az interneten látható videó is bizonyítja: egy anyamedve és két bocsa kel át rajta az úton Tusnádfürdőn … fényes nappal.

https://www.facebook.com/100017958274365/videos/116231092318833/

Forrás: szekelyhon.ro