Sörpatak a város alatt.

Létezik egy csőrendszer a világon, amely csőtörése esetén biztosan sok önkéntes szerelő menne segíteni. A csőben ugyanis nem víz folyik, hanem „folyékony kenyér”.

Brugge városában a Half Moon sörfőzde a jelenlegi tulajdonosa egy több, mint 500 éve üzemelő manufaktúrának. Azonban az elmúlt időszakban olyan mértékben nőtt a cég forgalma, hogy szükség lett egy újabb palackozóra, ami viszont 2 mérföldre található a már említett sörfőzdétől.

Azaz sikerült megoldani a megnövekedett kereslet gondját, de rögtön keletkezett egy újabb probléma: hogyan jusson el a sör az új palackozóba. Brugge óvárosa védelem alatt áll, része az UNESCO világörökségének. A belga település középkori városán évente több millió turista halad keresztül, zsúfolásig telítve a szűk utcácskákat, megnehezítve a sör szállítását a sörfőzdéből a palackozóig.

És hogy mi lett az elmés, cseppet sem mindennapi megoldás? Egy olyan vezeték, amely föld alatt juttatja el az aranyló nedűt a sörfőzdéből a palackozóba! A vezeték legmélyebb pontja 33 méterrel a föld felszíne alatt található. Minden órában 12 palack üveget töltenek meg, úgyhogy nem kevés sör folyik keresztül a rendszeren.

Minden nap egyféle sör folyik a csövekben. Ezt követően a csöveket megtisztítják, mielőtt más típusú nedű kerül beléjük, így a különböző sörféleségek nem tudnak összekeveredni.

Forrás: www.mnn.com