Túl sok eper?

Különleges, sokkoló képek terjednek az interneten fekete sárgájú tojásokról: a képeket egy Zhu néven posztoló felhasználó Kínából tette fel a világhálóra. Állítása szerint a felvételeken látható tojások egy barátjánál készültek, aki rengeteg ludat tart a farmján (valószínűleg nyári lúdról van szó). Noha az állatok normális tojásokat szoktak tojni, most valamiért hagyományos méretű, de feltörve szürreális belsejű tojásokat termeltek. A fehérje rész ugyanúgy fehér volt, de a sárgájuk sötétszürke, szinte fekete.

A különös tojások mind ugyanattól a madártól származtak és egyébként a külsejük és az illatuk teljesen átlagos volt. A bizarr színre azonban nem találtak magyarázatot.

Miután a képek terjedni kezdtek a kínai médiában, többen is próbálták megmagyarázni a szokatlan jelenséget. Néhányan úgy vélték, hogy a ludak tintát ittak, valaki azt feltételezte, hogy rengeteg epret ehettek, aminek a magas festékanyagtartalma ismert. Zhu megerősítette, hogy tényleg nagyon sok eperfa van a birtok hátsó udvarán, ahol a szárnyasok csipegetnek, de ugyanakkor nem hitte, hogy ez lehet az ok.

Egy szakértő szerint az egyetlen magyarázat a környezetszennyezés lehet, mivel tudományos alapokon nyugvó érvet nem lehet mondani. Mindenesetre a hírek szerint a tudósok behatóbban kívánnak foglalkozni a fekete tojások vizsgálatával. Tavaly egyébként egy indiai farmon fordult elő hasonló eset, akkor egy tyúk élénkzöld sárgával rendelkező tojásokat tojt.

Forrás: www.odditycentral.com

A kiemelt kép illusztráció.