Sikamlós padló.

Sok étteremben állítanak fel akváriumot, hogy a vendégek a várakozás vagy az étkezés közben az úszkáló halak látványában gyönyörködhessenek. Egy thaiföldi kávézó továbbgondolva a koncepciót valóságos haltelepet hozott létre a vendéglátó egységben. Itt azonban a halak nem egy üveglap mögött vannak, hanem abban a vízben, ami a vendégek lába alatt folyik.

A thaiföldi Khanom városában található Sweet Fish Café kávézóban tucatnyi hal nyüzsög a bokáig érő vízben. A padlót elárasztó víz miatt a kávézás közben úgy érezhetjük magunkat, mintha mi is egy akváriumban lennénk.

A tulajdonos, Yosaphol Jitmung saját bevallása szerint az inspirációt a vietnami Amix kávézótól kapta, amely pár hónapos nyitva tartás után az állatvédők tiltakozása miatt bezárásra kényszerült.

A legnagyobb kihívást a kivitelezésben a szűrőrendszer építése jelentette. Négy hatalmas medenceszűrő működik itt 24 órában, a személyzet minden reggel és este cseréli a vizet. A halas kávézó egy már jól működő, népszerű üdülőhely hotel és spa részlegéhez csatlakozva épült meg.

A belépőket megkérik arra, hogy vegyék le a cipőjüket és fertőtlenítsék a lábaikat, mielőtt továbbhaladnak az asztalokhoz.

A legtöbb itt úszkáló hal ún. koi ponty, amely igen szép és látványos, általában nem fél az emberektől sem. Mellettük más fajok is akadnak itt, például olyan doktorhalak, amelyek az elhalt bőrt rágcsáljak. Fontos, hogy a halakat tilos megérinteni vagy zargatni.

Forrás: www.odditycentral.com, kiemelt kép: Sweet Fishs Café/Facebook