Költöznél?

Számos oka lehet annak, hogy valaki egy második állampolgárságot szeretne szerezni, a családi kötődésektől kezdve az üzleti szempontokig Az egyes országokban eltérő a szabályozás, van, ahol könnyű, máshol igen nehéz hozzájutni az áhított címhez.

Megmutatjuk, hogy melyek azok az államok, ahol viszonylag egyszerű az ügymenet!

Grenada

A karibi országban a legkönnyebb megszerezni az állampolgárságot, már 3 hónap alatt célt érhetünk. Nem is kell személyesen jelen lennünk ehhez, mindössze adakozni kell egy jelentős összeget (legalább 47 millió Ft) vagy befektetnünk egy helyi ingatlanfejlesztőbe.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sail Vessel Ventura (@sv.ventura) által megosztott bejegyzés

Írország

Írországban a legkönnyebben elérhető az állampolgárság az ősök által. Felmenőinket egészen 3 generációra visszavezethetjük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

France (@mattberthou) által megosztott bejegyzés

Mexikó

Ha 5 évet éltünk már Mexikóban, akkor folyamodhatunk állampolgárságért. Ha viszont mexikói őseink is vannak, ez 2 évre rövidül. Amennyiben mexikói a házastársunk, vagy gyerekünk van, esetleg társadalmilag, művészileg, sportügyileg, kulturálisan hozzá tudunk járulni az ország fejlődéséhez, ugyancsak elegendő 2 évet várakoznunk. A spanyoltudás elengedhetetlen és értenünk kell az állam történelmét, kultúráját is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alejandro (@mr.alexsantill) által megosztott bejegyzés

Kanada

Kanadában magas a külföldiek száma, az ország nagy lehetőségekkel bír és támogatja az idegenek érkezését. Legalább 1095 napot kell itt élni 5 éven belül és állandó lakcímmel kell rendelkeznünk az állampolgárságért. Ezenfelül személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség is van. Fontos, hogy angolul vagy franciául beszéljünk és ismerni kell az ország értékeit, történelmét, jogrendszerét, intézményeit.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Canada (@canada) által megosztott bejegyzés

Málta

Az angolnyelvű ország remek éghajlattal és jó üzleti körülményekkel, kedvező adópolitikával igen hívogató. Az állampolgársághoz legalább 12 hónapot kell itt tartózkodni. Több út létezik: befektetés, ingatlanvásárlás, államkötvényvásárlás, stb. nyomán lehet az állampolgárságért folyamodni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TOBIAS | TRAVEL & PHOTOGRAPHY (@tobiashoiten) által megosztott bejegyzés

Peru

Aki tartósan szeretne itt letelepedni, annak iskolába kell járnia, üzletet kell indítani vagy be kell bizonyítania, hogy 1000 dollárnál többet fog keresni havonta. Ezt követően 2 évet kell Peruban élni, hogy állampolgárnak jelentkezhessünk. Fontos része a nyelvi teszt is a folyamatnak, még olyan is akad, hogy spanyolos hangzásúra kell a nevünket cserélni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pablo Villota Insuasty (@pablovillotaph) által megosztott bejegyzés

Szingapúr

Az ázsiai ország üdvözli azokat, akik állampolgárokká szeretnének válni. Ehhez a szingapúrival kötött házasság, munkavállalás vagy vállalkozás alapfeltétel. 2 éves tartózkodás után lehet folyamodni az állampolgárságért.

Portugália

Az aranyvízum az első lépés, ezzel 5 éves tartózkodási engedélyt kap az illető, eltartott családtagjaival együtt, így visszatérhet bármikor ingyenesen és dolgozhat, lakhat is ott. Az aranyvízum megszerzéséhez pl. legalább 10 új munkahelyet kell Portugáliában teremteni vagy egy nagy értékű felújítást végezni egy ingatlanon és bizonyos pénzügyi feltételeket is teljesíteni kell. Az aranyvízum után az állampolgárság már könnyen elérhető.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Francisco Teixeira (@efetefotografia) által megosztott bejegyzés

Új-Zéland

Jó bevándorló politikája miatt sokan szeretnének a szigetre költözni. A jelentkezőket segítik, de az alapfeltétel, hogy 55 év alatt legyenek és bizonyos területeken komoly szaktudással rendelkezzenek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lorrainy T. (@lorrainyth) által megosztott bejegyzés

Ausztrália

Aki Ausztráliában szeretne otthonra lelni, annak az iskolába járás, munkavállalás területén kell szándékot felmutatnia. 50 év alatt és gazdag munkatapasztalattal érdemes próbálkozni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Australia (@australia) által megosztott bejegyzés

Forrás: www.thetravel.com