Hajad is milyen!

Az internet egyik új sztárja az az oroszlán, akinek frizuráját nem lehet mosolygás nélkül nézni. Ha létezik fura hajkorona egy oroszlán fején, akkor az kétségtelenül az övé. A kínai Guangzhou állatkertjében élő nagyvad, Hang Hang ráadásul viszont büszkén viseli a szokatlan hajkölteményt.

A hím oroszlán sörényének furcsaságát az egyenes frufru adja, az egész olyan esetlen, mintha Hang Hang maga nyírta volna.

A legtöbben arra gyanakodnak, az állatkerti dolgozók követték el a hajvágást. A találgatások addig fajultak, hogy az állatkert hivatalos közleményt adott ki arról, hogy nem ők vágtak a sörénybe, hanem alighanem a levegő nagy páratartalma felel a fura frizuráért, ugyanis a nedvesség kiegyenesíti és lefelé húzza a szőrszálakat. Ehhez hozzájárult az állat saját ápolási rituáléja.

Fotó: 我跑不动了/Little Red Book

Szerencsére Hang Hangot nem zavarja különösebben a rázúduló figyelem. A rendkívül ritka fehér oroszlán bundája a halvány bézstől az erős fehérig terjedhet, a szín a rejtőzködést segíti a homokos területeken és a magas fűben. Ezt a színt a leucizmus okozza, ami egy kevésbé látványos és súlyos génmutáció, mint az albinizmus. A fehér oroszlánt 1992 és 2004 között kihaltnak vélték a természetben, azonban a megőrzési programnak hála sikerült visszatelepíteni őket a vadonba.

Fotó: 我跑不动了/Little Red Book

Forrás: mymodernmet.com