Ne légy sótlan!

A ’The Mission’ egy népszerű étterem az arizonai Scottsdale városában. Bár az itt készült ételek is nagyon finomak, a hely mégis annak köszönheti a hírnevét, hogy a felszolgálók arra ösztönzik a betérőket, hogy nyalogassák bátran a rózsaszín himalájai sóból készült falat. A fura szokás nem teljesen újkeletű, 17 éve így tesznek itt a vendégek.

Állítólag a konyhafőnök vásárolta a sótéglákat, mert a hely hangulatához passzolónak érezte és később ez lehetőséget adott arra, hogy a tequilát egészen sajátos módon élvezzék a vendégek. Itt ugyanis miután a citromba harapnak, meg kell nyalni a sófalat, majd ledönteni az italt. Legalábbis ez volt az eredeti elképzelés, de az emberek máshogy gondolták és nyalogatni kezdték a sótéglákat akár ittak tequilát, akár nem.

Ami azt illeti, valószínűleg mindenkiben felmerül a kérdés, különösen a pandémia időszakában, hogy mennyire higiénikus egy ilyen falat nyaldosni. Állítólag a himalájai sónak megvan az a remek tulajdonsága, hogy önmagát fertőtleníti, tisztítja, ezért minimális esélye van annak, hogy így kapjuk el a fertőzést. Emellett pedig az étterem személyzete is rendszeresen letörölgeti a sófalat.

Forrás: www.odditycentral.com, kielemt kép: www.facebook.com/TheMissionAZ