7 helyen pedig hagymások színesítik az utcaképet.

Biztosan sokan észrevették már, hogy kezdenek virágba borulni a parkok, közterületek: a FŐKERT szorgos munkatársai már gőzerővel színesítik az utcaképet. Frissítik a virágágyásokat, pótolják a télen elpusztult kétnyáriakat, ültetik a tarkabarka palántákat. Nem múlt el nyomtalanul a hideg, kemény tél: 3 őszi virágágyást teljesen újra kell ültetni (az I. kerületi Szent György téren, az V. kerületi Deák téren és a Vajdahunyad váránál a Városligetben).

A FŐKERT is előszeretettel használja az árvácskákat a zöldterületek színesítésre, 2017-ben is több, mint 100 ezer palánta került kiültetésre, így az őszivel együtt már több, mint 117 ezer virág díszlik majd a parkokban. Az árvácska kertjeink és parkjaink egyik legkedveltebb virága, mert változatos színvilága a tavaszi kiültetéskor márciustól júniusig, az őszi kiültetés esetén pedig szeptembertől novemberig díszíti a köztereket.

A hagymások kedvelőinek jó hír, hogy hét helyen hagymás virágok keveréke fog nyílni. Az előző évi kiültetések (V. kerület, Károly körút; I. kerület, Szarvas tér; X. kerület, Kerepesi út- Pillangó utca) mellett, idén két új helyszínre (V. kerület, Március 15. tér; és XIV. kerület, Hungária körút – Kacsóh Pongrác felüljárónál) kerülnek a tavasz népszerű, színes virágai. Érdemes lesz ellátogatni az ágyásokhoz, hiszen hétről-hétre változik majd a virágágyak színe, hangulata, megjelenése.

Emellett ha lehetőségünk van rá, keressük fel a frissen ültetett virágágyakat a Budai Várban, a Tóth Árpád sétányon, a XI. kerületi Kosztolányi Dezső téren, a XIII. kerületi Jászai Mari téren és az V. kerületi Széchenyi István téren. A XIII. kerületi Szent István Parkban pedig már gyönyörűen nyílnak az ősszel telepített hagymás virágok.

Azért, hogy minél tovább gyönyörködhessünk a színes virágokban, óvjuk, védjük mi is ezeket a kiültetéseket!

További információ: www.fokert.hu